Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Super ideje kako u malom stanu dobiti više prostora za stvari

Super ideje kako u malom stanu dobiti više prostora za stvari

Prvo rješenje pametne pohrane su ugrađeni uređaji dizajnirani za posebne potrebe. Prilagođene police igraju veliku ulogu u domu, posebno ormarići ili police koje možete izgraditi oko kreveta ili u kuhinji

Život u malom domu od vas može učiniti organizacijskog stručnjaka. Zašto? Budući da u svom malom prostoru imate malo kvadrata za kretanje, morate biti pametni s prostorom koji imate i morate biti pametni s vrstom pohrane koju koristite. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Ako živite u malom prostoru ili ste se upravo uselili u manji stančić želite osigurati da vaš prostor bude uredan i da ne bude pretrpan stvarima i izgleda poput nereda. Razlika između pretrpanog, klaustrofobičnog doma i urednog, prozračnog je sljedeća: Pametna rješenja za pohranu.

Prvo rješenje pametne pohrane su ugrađeni uređaji dizajnirani za posebne potrebe. Prilagođene police igraju veliku ulogu u domu, posebno ormarići ili police koje možete izgraditi oko kreveta ili duž dnevnog boravka.

Provjerite koliko imate prostora za ugradbene ormare s kojima ćete dobiti na prostoru. Ugradbene ormare možete imati u kuhinji ili u sobi/dnevnom boravku jer će oni vizualno otvoriti prostor i prostor će izgledati puno veće.

Ne zaboravite na svjetlost koja je malom domu prijeko potrebna.

Isto tako s otvorenim ormarom/poličarom možete razdijeliti prostor ako vam smeta otvoren izgled prostora i ako vam se dnevni i kuhinja nalaze u istoj prostoriji.

Nemojte raditi pogreške s kojima nemate mjesta za pohranu

Gubite prostor, a ne shvaćate? Općenito najbolji proizvodi za skladištenje su oni koji se savršeno uklapaju u prostor koji nastanjuju, jer troše manje prostora. Korisno je zapamtiti da pravokutni oblici također troše manje prostora. Mnogo širokih, okruglih zdjela i košara može vrlo brzo napraviti puno neiskorištenog prostora. 

Napravili su kuću od kontejnera da bi mogli živjeti bez kredita
Napravili su kuću od kontejnera da bi mogli živjeti bez kredita

Također razmislite o ograničavanju 

Ograničite sebe i svoj dom na samo nekoliko vrsta staklenki/ Tupperware/zdjelica i slično. Održavanje ujednačenih predmeta i alata po veličini i obliku ne samo da ćete tako dobiti više prostora, već će i vaš prostor ljepše pogledati.

Koristite se ormarićima koji odgovaraju vašim potrebama

Prije kupnje poličara ili ormara dobro je procijeniti koliko stvari imate tako da kada idete u kupnju određenih stvari znate s čim raspolažete.

Prvo procijenite koliko vam treba prostora za pohranu i di ćete smjestiti novi poličar ili ormar tako da bi vam zauzimao što manje mjesta, ali da u njemu imate dovoljno mjesta za vaše stvari, piše Apartment Therapy.