Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Trikovi kako ukloniti neugodan miris iz cipela, vrlo jednostavno

Trikovi kako ukloniti neugodan miris iz cipela, vrlo jednostavno

Kako bi što duže održali svoju obuću bez mirisa, najvažnije je da se pobrinete da su vam obuća, čarape i stopala suhi. Naravno, s vremenom će se ipak uloviti neki miris, ali ne očajavajte, postoje rješenja

Prije nego što počnete s čišćenjem, pobrinite se da su cipele potpuno suhe. Ako je obuća vlažna ili mokra od svakodnevnog nošenja, vježbanja ili loših vremenskih uvjeta, napunite je zgužvanim novinama i pustite da se osuše na zraku.

 POGLEDAJTE VIDEO (kako dezinficirati dom):

Pokretanje videa ...

Ako se smrad zadrži nakon što ste obuću sanirali dezinficijensima, isprobajte ove metode kod kuće:

  • Napunite dvije čarape sodom bikarbonom, zavežite ih na vrhu i utaknite po jednu čarapu u svaku cipelu. Ostavite neka stoji tako preko noći.
  • Da biste se riješili bakterija i gljivica koje uzrokuju smrad, poprskajte unutrašnjost cipele dezinfekcijskim sprejem. Također možete posipati prašak za noge ili prašak za pecivo unutra za sličan efekt. 
Top trikovi kako spasiti drveni pod od mrlja, raznih ogrebotina
Top trikovi kako spasiti drveni pod od mrlja, raznih ogrebotina
  • Neka obuća može se prati u perilici. Slijedite upute za postizanje optimalnih rezultata. Općenito, većinu cipela koje se peru u perilici treba nježno prati hladnom vodom i blagim deterdžentom. Uvijek pustite da se osuše na zraku.
  • Spriječite budući smrad držanjem cipela suhima i često mijenjajte parove koje nosite.