Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Trikovi mama spašavaju: Kako sve u danu stići, a ne poludjeti?

Trikovi mama spašavaju: Kako sve u danu stići, a ne poludjeti?

Većina je roditelja istaknula kako im najveću razliku čini onih 10 minuta u danu koje posvete sebi, pa zbog toga često i ranije ustaju kako bi smireno započeli dan, a mnogima je u tome važna i redovita probava te hrana

Za mnoge roditelje borba s prenatrpanim rasporedom, zahtjevnim klincima i kućanskim te poslovnim obavezama je 'previše', stoga im svaki savjet i trik može dobro doći.

Pogledajte video:

Pokretanje videa ...

Nasreću, postoje neki trikovi i jednostavne životne navike za koje je potrebno tek nekoliko minuta, a doista mogu promijeniti puno toga. Pišući na Mumsnet forumu, britanski su roditelji otkrili svoje trikove za neke naizgled banalne stvari, no one su im olakšale život i pomogle srediti um.

Temu je započela jedna mama s riječima: 'Prijateljica mi je otkrila kako ima novu naviku čestog pijenja vode i svakodnevnog stavljanja maskare te da su joj te dvije stvari pomogle da se osjeća samopouzdanije, bolje, ima ljepšu koži i bolju koncentraciju. Zato želim pitati sve vas roditelje, imate li neki dnevnu naviku ili trik koji vam je doista promijenio život?'.

Prva komentatorica je napisala: 'Svakodnevno spremanje sobe 10 minuta na dan i proces učenja kako baciti stvari koje mi ne trebaju. To dvoje me spasilo'.

Tko je tu roditelj, a tko dijete? Nevjerojatne slike mladolikih roditelja zbunile su mnoge
Tko je tu roditelj, a tko dijete? Nevjerojatne slike mladolikih roditelja zbunile su mnoge

- Počeo sam dodavati sjemenke lana u svoj doručak svakog dana. To je učinilo čuda za moju probavu i pomoglo mi da lakše započnem dan - napisao je jedan muškarac.

S njim se složila i druga korisnica, koja je pak rekla da ona koristi probiotike koji su joj transformirali probavu, a to je stvar koju ljudi često zanemaruju i ima velik utjecaj na raspoloženje.

Stanite i predahnite - ova mjesta isplati se posjetiti na putu prema moru i obrnuto
Stanite i predahnite - ova mjesta isplati se posjetiti na putu prema moru i obrnuto

- Počela sam puniti svoj mobitel u kuhinji. Zvuči smiješno, ali više nema odgađanja buđenja i nervoznog početka dana. Dok dođem do kuhinje da ugasim alarm, već sam se razbudila - dodala je jedna komentatorica.

Drugi savjeti uključuju suzdržavanje od jela nakon 19 sati za bolji san i odmornije tijelo, kao i jogu, vježbanje te pijenje svježeg soka i uzimanje multivitamina svaki dan.

- Svaki dan nakon doručka, 15 minuta se pomazim s mačkom dok pijem kavu. To mi donosi dobro raspoloženje i daje energiju za dan - jedan je od komentara.

I drugi su istaknuli važnost jutarnje rutine nešto ranijim buđenjem.

- Ustajanje 10 minuta ranije i pijenje čaja dok se lagano razbuđujem su mentalna priprema za posao umjesto lude žurbe i brzinskog tuširanja - kaže jedna žena.