Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Trikovi za bržu i lakšu pripremu ručka koji će biti ukusan i zdrav

Trikovi za bržu i lakšu pripremu ručka koji će biti ukusan i zdrav

Umjesto da mesne okruglice pržite u ulju, ispecite ih u pećnici na 190°C i bit će gotove za 15-20 minuta. Lijepu glazuru za tortu možete dobiti od marshmallowsa i mljevenoga kokosa

Ma koliko apetit ukućana bio velik, a kućni chef prezaposlen, ne znači da se morate preorijentirati na nezdravu brzu ili gotovu hranu. 

- Pokušajte kuhanje ‘začiniti’ trikovima koji štede vrijeme, pri čemu okus i tekstura hrane ostaju isti, a ručak je mnogo brže na stolu - savjetuje Bev Bennett, autorica knjige 'Obroci gotovi u 30 minuta za početnike'.

POGLEDAJTE VIDEO: Kuharski Bootcamp

VIDEO

Iako vam se možda čini da sjeckanje luka ne traje dugo, ako narežete mnogo luka, smrznete ga i izvadite kad ste u žurbi, uštedjet će minute koje biste potrošili na guljenje i sjeckanje luka te brisanje suza. 

Osim što će biti mekši i vodenast, za pirjanje će biti idealan. Opskrbite se i gotovom narezanom paprikom, tikvicama i gljivama te instant-rižom koja je već prokuhana i osušena na pari te je za samo pet minuta spremna za posluživanje.

Danijela Vitez: Naše veganske delicije oduševljavaju sve goste
Danijela Vitez: Naše veganske delicije oduševljavaju sve goste

Naoružajte se i gotovim umakom od rajčica, gotovom pečenom paprikom i kuhanim kukuruznim zrnima. Za krem-juhe i variva kod kojih povrće ne mora zadržati oblik umjesto svježeg upotrijebite sjeckano smrznuto povrće koje će se lako raskuhati te i bez miksanja dati varivu punoću.

Kobasice koje za minutu preobraze jelo

Za frittate, složence i lazanje pokušajte rabiti nemasne pileće kobasice koje su već prokuhane te ih samo trebate izrezati i zapeći pa će u tren oka dodati aromu. Savršen su dodatak i pizzama. Kad pečete ražnjiće, ostavite najmanje po pet milimetara između komadića hrane i ražnjića. 

Još brže do neodoljivih lazanja

Kad pripremate lazanje, ne gubite vrijeme na prokuhavanje tjestenine. Upotrijebite nekuhanu tjesteninu, no pripazite da pri pečenju bude potpuno prekrivena umakom kako ne bi zagorjela.

I ambalaža štedi vrijeme, pa između konzervi i tetrapaka, odaberite tetrapak.

Svjetski dan tjestenine dobio je svoju zvijezdu - 'pastu al dente'
Svjetski dan tjestenine dobio je svoju zvijezdu - 'pastu al dente'

Glazura gotova za minutu 

Nemate li vremena za pravljenje glazure, čim izvadite kolač iz pećnice, pospite ga sa četiri šalice pjenastih marshmallowsa i 1/4 šalice mljevenoga kokosa pa ćete dobiti ukusan snježni preljev.

Kokos možete zamijeniti i makom te mljevenim orašastim plodovima poput badema. 

Ekspresno ‘lažiranje’ domaće kreme

Gotove kreme za kolače možete obogatiti dodate li im nasjeckane orahe ili suhe brusnice, a možete se “poigrati” i drugim sušenim voćem.

Okus još više možete istaknuti dodate li gotovoj kremi naribanu limunovu ili narančinu koru, nasjeckane bademe ili ekstrakt vanilije.

Zdraviji i brži pomfrit i mesne okruglice

Umjesto da mesne okruglice pržite u ulju, ispecite ih u pećnici na 190°C i bit će gotove za 15-20 minuta.

Zapečena piletina s rižom kao alternativa dosadnom rižotu
Zapečena piletina s rižom kao alternativa dosadnom rižotu

Ako ste umijesili više smjese te napravili više okruglica, ostatak zamrznite i dobro će vam doći kad sljedeći put budete u žurbi. U pećnici možete pripremiti i gotovi pomfrit, i to bez kapi ulja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0