Lifestyle

Komentari 0

Tu se 'fotkaju' cure sa stilom: Najpopularnija mjesta u L. A.-u

Tu  se 'fotkaju' cure sa stilom: Najpopularnija mjesta u L. A.-u

Ako je nešto zajedničko brojnim stylish curama koje se fotografiraju diljem svijeta, to su lokacije, a neke od najpopularnijih upravo su u Lala Landu, gradu snova i slavnih

Nema sumnje da je Los Angeles jedno od najpopularnijih mjesta za fotografiranje te je Guinnessova knjiga svjetskih rekorda L.A. ocijenila jednim od gradova koji se na Instagramu pojavljuju najviše. Ne samo da je to grad gdje snovi postaju stvarnost, već je tamo snimljeno mnoštvo filmova, modnih editorijala i kampanja. Lokacije su nam već toliko poznate da imamo osjećaj da smo tamo bili i sami.

Jedna od najpopularnijih mjesta definitivno je Santa Monica pristanište. Uz zabavni park, arkadne igre, vrtuljak i prepoznatljivi ulaz, ova znamenitost stara 100 godina jedno je od najatraktivnijih mjesta u gradu. Nezaobilazna je poza ispred znaka Route 66, a zatim i vožnja velikim kotačem, s pogledom na obalu.

POGLEDAJTE VIDEO: Dan u Los Angelesu

Abbot Kinney Boulevard magazin GQ prozvao je "najslađim blokom u Americi", a Forbes "najsjajnijom ulicom Amerike". Nakon što je popularnost ulice narasla, na lokaciji je otvoreno masa kafića i restorana koji izgledaju kao stvoreni za fotografiranje. Zato što to i jedu. Tu je i hrana chic, krafne su dizajnerske, a sladoledi bajkoviti.

Colette Miller's Angel Wings – krila na zidu dio su globalnog projekta iz 2012. godine, kako bi autorica Miller podsjetila "čovječanstvo da smo svi mi anđeli na Zemlji". Od tada su šarene freske na zidovima, u visini čovjeka, postavljene na brojne druge lokacije u gradu, a ljudi se ispred njih stalno fotografiraju. L.A. Times krila autorice Colette Miller naziva "jednim od najpoznatijih pozadina Instagrama". Popularan hashtag koji Influencerice koriste prilikom objave ispred ovog zida je #globalangelwings.

Griffith Park i opservatorij je slavna art-deco zgrada s dramatičnom pozadinom, uz planinu i pogled na grad. Nonšalantno naslonjene pored teleskopa, s pogledom u budućnost, slikale su se brojne cure.

Zahvaljujući relativno nedavnoj preobrazbi, jezero Echo Park postalo je obiteljsko rekreacijsko područje s bujnim zelenim palmama, cvjetovima lososa, mostovima, fontanama i labudovima nasred grada. Jedna od lokacija koja ima niz scena i svaka je jednako atraktivna.

Holivudska Staza slavnih svjetski je poznata lokacija, odnosno pločnik prekriven ružičastim zvijezdama koji prekriva 15 blokova Bulevara. Brojka imena slavnih na zvijezdama je pozamašna, prije par godina bilo ih je čak 2600.

Koncertna dvorana Walt Disney dom je filharmonije Los Angelesa te je potpisuje jedan od najpoznatijih arhitekata svih vremena, arhitekt Frank Gehry. To je impozantna struktura od nehrđajućeg čelika koja svakoj fotografiji daje dramatičnu pozadinu.

Stari kvart Venice Canals nudi pogled u rane 1900-e, kada je građevinar Abbot Kinney želio stvoriti "Veneciju Amerike", po uzoru na grad Veneciju u Italiji. Riječ je o dijelu grada koji ima kuće okružene kanalima i potocima, a sve je uređeno pločnicima, cvijećem i zelenilom te svaka scena izgleda bajkovito i šarmantno.

LACMA iliti Muzej umjetnosti Los Angelesa dom je umjetničkim djelima, veličanstvenim skulpturama, vrtovima i vanjskim zgradama koje kao da su stvorene za fotografiranje. Jedna od najpoznatijih scena je instalacija Urban Light, objavio je A day in LA.