Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Tvrđava sv. Nikole u Šibeniku dobila je svoj čokoladni suvenir

Tvrđava sv. Nikole u Šibeniku dobila je svoj čokoladni suvenir
11

Ručno izrađen suvenir inspiriran Tvrđavom sv. Nikole pravo je umjetničko djelo i majstorska kreacija pakirana u originalno dizajniranu kutiju s knjižicom koja povezuje priče o tvrđavi, Krašu i Šibeniku

VIDEO

Povodom treće obljetnice uvrštenja Tvrđave sv. Nikole na UNESCO popis svjetske baštine, Javna ustanova Priroda Šibensko – kninske županije i Kraš predstavili su jedinstveni suvenir. Ručno rađena Tvrđava sv. Nikole izlivena u bijeloj čokoladi izrađena je u sklopu projekta 'Hrvatska baština', kojim se najstarija konditorska industrija priprema za obilježavanje 110. godišnjice postojanja.  

POGLEDAJTE VIDEO: Dražen Grgić nakon točno 106 dana jedrenja vratio se u Šibenik

Pokretanje videa...

Doktor Dražen se vratio u Šibenik 01:40

Ovaj slatki suvenir predstavljen je u srijedu na tvrđavi pred oko stotinjak uzvanika iz kulturnog i javnog života. Među njima bili su i župan Goran Pauk, te zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, koji nisu krili ponos što je Šibenik dobio svoj čokoladni reprezentativni službeni suvenir.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Posebno emotivan bio je Goran Pauk, koji je projektu obnove tvrđave posvećen od samog početka, a dan kada je Tvrđava sv. Nikole uvrštena na UNESCOV popis urezan mu je u pamćenje.

'To priznanje je došlo nakon desetljeća rada na očuvanju, obnovi i uređenju ovog područja. Konačna i potpuna obnova tvrđave je dugotrajan projekt na kojem nastavljamo raditi, a njezino uvrštenje na UNESCO popis otvorilo nam je mnoga vrata i olakšalo put do konačnog cilja. Zato mi je posebno drago što smo danas dobili i slatki podsjetnik na te dane ponosa', rekao je Pauk.

Tvrđava svetog Nikole je spomenik kulturne baštine koji se nalazi u zaštićenom području prirode, značajnom krajobrazu Kanal – Luka kojim upravlja Javna ustanova Priroda Šibensko – kninske županije na čelu s ravnateljicom Anitom Babačić Ajduk:

'Kanal i tvrđava nisu samo turističke atrakcije, brojači posjeta i krasni motivi za razglednice. To je neprocjenjivo baštinsko blago koje smo dobili u naslijeđe i za koje odgovaramo budućim generacijama. Velika je to čast ali i ogromna odgovornost. To su simboli Šibenika. Dio našeg identiteta i naših sjećanja. Baš kao Katedrala svetog Jakova, slapovi Krke. Već duže vrijeme razmišljamo što je dovoljno veliko i snažno da se izradi i prezentira kao prvi službeni suvenir Tvrđave svetog Nikole. Ideja da izradu ekskluzivnog suvenira povjerimo našoj najstarijoj i najvećoj tvornici čokolade – simbolu kvalitete i našeg sretnog djetinjstva savršen je dodatak našoj priči', kazala je Anita.

Ususret 110-oj obljetnici rada, Kraš pokreće projekt 'Hrvatska baština' kojim povezuje nacionalnu baštinu s vlastitom tradicijom i majstorskim kreacijama svojih stručnjaka. Treći proizvod iz serije 'Hrvatska baština', sada je raskošna bijela čokolada 'Tvrđava svetog Nikole' koju je otkrio Slavko Ledić, predsjednik uprave Kraša.

 'Hrvatska baština u čokoladi Kraševa je oda hrvatskoj tradiciji i bogatoj kulturi s kojom smo duboko povezani. Svaki naš proizvod iz ovog projekta malo je umjetničko djelo vrhunskih majstorica Kraša. Šibenik je dobio jedinstveni i reprezentativni čokoladni suvenir u kolekciji u kojoj su još i Dioklecijanova palača iz Splita i Orlando iz Dubrovnika', kazao je Ledić.

Uz otkrivanje čokoladnog suvenira, prikazan je i kratki video spot o procesu njegove izrade. Ručno izrađen suvenir inspiriran Tvrđavom sv. Nikole pravo je malo umjetničko djelo i majstorska kreacija Kraševih stručnjaka. Proizvod je pakiran u originalno dizajniranu kutiju s knjižicom koja povezuje priče o tvrđavi, Krašu i Šibeniku.

- Čokoladni suvenir grada Šibenika moći će se nabaviti na aerodromima i ekskluzivnim trgovinama 'Bonbonière Kraš' diljem Hrvatske te u Info centru Tvrđave sv. Nikole na šibenskoj rivi, gdje je stigao jutros i prodaje se po maloprodajnoj cijeni od 110 kuna - rekli su iz Info centra Tvrđave sv. Nikole.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'