Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

U dugim vezama s vremenom će partneri htjeti i ponašati se isto

U dugim vezama s vremenom će partneri htjeti i ponašati se isto
1

Kada jedan partner izbjegava sukob, drugi će pokušati učiniti isto. Slično tome, kada jedan nastoji komunicirati, postići osobni rast ili dijeliti značajne trenutke, drugi partner također želi to isto

VIDEO

Nakon nekog vremena, većina parova počne sebe i svog partnera nazivati 'mi'. Općenito se to događa u dugim vezama kad se planovi, iskustva i priče počnu preklapati. Isto tako, dugoročni partneri usvajaju i međusobne ciljeve i averzije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:16

Istraživanje, koje je proveo psihološki fakultet Sveučilišta u Baselu, pokazuje da bez obzira na spol, dob i duljinu veze, u dugim vezama partneri utječu na ciljeve jedni drugih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kad želite ono što oni žele

Istraživači su proučavali 450 heteroseksualnih parova koji su bili zajedno u prosjeku 10 godina. Tijekom dva 14-dnevna razdoblja, pojedinci u svakom paru zapisali su jesu li pokušali izbjeći sukob ili podijeliti značajna iskustva sa svojim partnerom toga dana. 

Nakon što su partneri izvijestili o svojim ciljevima za taj dan, istraživači su analizirali kako su te informacije utjecale na ciljeve njihova partnera.

Prema istraživanju, odgovor jednog partnera općenito je utjecao na odgovor drugog. Kada jedna osoba izbjegava sukob, druga će pokušati učiniti isto. Slično tome, kada jedna osoba nastoji komunicirati, postići osobni rast ili dijeliti značajne trenutke, drugi partner također želi to isto.

Dijeljenje ciljeva s vremenom

Zapravo je većini partnera trebalo nekoliko dana ili mjeseci da usvoje cilj drugog. Drugim riječima, obično će pričekati da vide koliko je ozbiljan cilj njihova partnera prije nego što ga u potpunosti podrže. Jednom kad je očigledno da ozbiljno misle, drugi će partner uskočiti da im pomogne i postigne te ciljeve.

Bez obzira je li par zajedno 10 ili 50 godina, partneri će vjerojatno usvojiti želje i ciljeve jedni drugih i istodobno izbjegavati slične stvari.

U svakom slučaju, dugoročni romantični partneri zasigurno mogu utjecati jedni na druge na suptilne načine, piše Mind body green.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'