Obavijesti

Lifestyle

Komentari 30

Kako izgleda život u 'izabranoj obitelji'

U karanteni s bivšim mužem, njegovim dečkom i partnerom
1

Pisac, autor te gay aktivist Jeff Leavel, opisuje kako izgleda svakodnevni život u karanteni s bivšim partnerom, njegovim dečkom, njegovim novim partnerom, prijateljem i - cimerom

VIDEO

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Gay gen ne postoji. Ne zna se što određuje našu seksualnost'

Moj partner Layne obično leži pored mene kad se u 7:45 ujutro oglasi alarm, no jutros je pored mene bio samo mali terijer Paco, koji spava s glavom na mojim prsima. Imo je grozan dah, priča Jeff Leavell, koji je za medije otvoreno progovorio o tome kako izgleda živjeti u otvorenoj vezi, u karanteni s partnerom, bivšim suprugom i njegovim dečkom, te još jednim cimerom gay orijentacije.

Puna kuća nalazi se u Koreatownu, u Hollywoodu. Jeff je pisac i on i njegov partner dogovorili su se da će neko vrijeme živjeti tako da su nekoliko dana zajedno, a onda svaki u svome domu. Kad nije tu, ujutro stiže poruka u kojoj mu kaže da ga voli, obično već u vrijeme kad Jeff pušta Paca u dvorište i mačkama napuni zdjelice, pa sebi pripremi kavu. Tada uzima diktafon i počinje diktirati, dok u gostinjskoj sobi ne začuje glasove. 

POGLEDAJTE VIDEO: Obitelj iz Dalmacije živi s HIV-om

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

HIV 01:32

- To je moj bivši suprug Alex i prijatelj Matias, koji je nedavno doselio u Los Angeles iz New Yorka. I oni su moji cimeri,  zapravo dio moje obitelji - kaže taj 51-godišnjak, koji već neko vrijeme živi u otvorenoj vezi s partnerom.

- To  znači da nam je dopušteno da se 'igramo' s drugim momcima, zajedno i odvojeno - kaže. Dodaje kako mu je u redu živjeti sa bivšim suprugom.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jeff Leavell (@leavelljeff)

- Samo zato što stvari u našem braku nisu funkcionirale ne znači da ne možemo i ne želimo igrati veliku ulogu u životu onog drugog, kaže. Žive u maloj trosobnoj kući u Hollywoodu, s kućicom za goste u dvorištu, u kojoj živi njihov prijatelj Robert. Imaju i dvorište ispred kuće, kao i malo dvorište između njihove dvije kuće. 

U Hrvatskoj je sve više gay obitelji sa sretnom djecom
U Hrvatskoj je sve više gay obitelji sa sretnom djecom

- Ponekad smo tu samo Alex, Matías i ja, ponekad je Layne s nama, a navraća i Alexov partner Dylan, koji živi u Silverlakeu sa svojim cimerom. To je moja obitelj s kojom dijelim karantenu za vrijeme pandemije korona virusa: Pet homoseksualaca, dvije mačke i pas - priča Leavell. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jeff Leavell (@leavelljeff)

- Mi smo tri odvojena kućanstva koja se okupljaju tijekom ovog razdoblja. Imamo vrlo jasna pravila. Svi smo se složili slijediti smjernice oko socijalnog distanciranja. Nosimo maske za lice kad moramo izaći, često peremo ruke i ne bavimo se potencijalno opasnim aktivnostima s bilo kime izvan naše obitelji. Svjesni smo toga da tako ne bismo riskirali samo svoje zdravlje - kaže.

Dodaje kako ih je karantena prisilila da puno razgovaraju o tome kako vide zajednički život, a njegov partner i on puno su razgovarali i o pravilima otvorene veze, prenosi Business Insider.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jeff Leavell (@leavelljeff)

- Odlučili smo da za vrijeme izolacije nećemo izlaziti s drugim partnerima. Dozvoljeno nam je čavrljanje, video chat, sastanci putem Zooma i razmjena fotografija koje želimo, ali fizički susreti s drugima ne. O tome ćemo razgovarati kad prođu mjere zaštite - kaže.

Dodaje kako je u otvorenom odnosu važno biti iskren te složiti se oko toga da oboje želite istražiti i druge seksualne partnere, no treba imati na umu da u nekim fazama odnosa trebate biti usredotočeni jedno na drugo te možda i pregovarati o novim pravilima u vezi. 

Gay partnerice rodit će u isto vrijeme, a imaju istog donora
Gay partnerice rodit će u isto vrijeme, a imaju istog donora

- Netradicionalni odnosi zahtijevaju puno komunikacije. Ponekad se osjećam kao da je sve što radimo to da stalno razgovaramo, čak i puno više nego što sam to radio u tradicionalnijem, monogamnom odnosu, kaže. Dodaje kako je bilo važno da Layne izrazi svoje osjećaje oko činjenice da on još živi s bivšim, kao što i on mora biti iskren prema njemu. 

- Zasad djeluje i svi smo dio jedne velike obitelji, kaže. No, u vrijeme izolacije stvari se lako poremete, pa ravnotežu pronalaze u zajedničkim obiteljskim trenucima, za večerom, dok gledaju filmove, ili se povuku u dvorište, kako bi jedni drugima omogućili malo privatnosti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jeff Leavell (@leavelljeff)

- Nije uvijek jednostavno. Ima puno stvari koje me mogu naljutiti:  ako netko ostavi šešir na stolu, netko ostavi neoprano suđe, ili mi pojedu sve kolačiće. Stvari koje me u normalnim vremenima ne bi mučile sad me mogu natjerati da poželim vrisnuti i pravi je izazov naučiti se kontrolirati. Trudimo se biti strpljivi jedni prema drugima, ali nije uvijek lako - kaže. 

Ključ za uspjeh je to da ljudi daju prostora jedno drugom, ističe Jeff. Naime, Alex ponekad noću treba boravak, jer se bavi umjetnošću. Ja trebam sobu u kojoj mogu vježbati jogu. Matias treba prostora za video igrice s prijateljima. Layne i ja uživamo u našem zajedničkom vremenu, ali otkrili smo i da nam je važno da imamo vrijeme za sebe.

Gay par iz Zagreba: Već nakon tjedan dana znali smo - to je to
Gay par iz Zagreba: Već nakon tjedan dana znali smo - to je to

- Zato dajemo jedni drugima prostora i mira u takvim trenucima, svjesni da je to za dobrobit domaćinstva, priča Jeff. Oko 8:30, svi izlaze iz svojih soba.  Napravit ćemo kavu, jaja i slaninu i obično planiramo jedan zajednički izlet dnevno: vožnju biciklom, šetnju mirnim susjedstvom, ili vožnju kroz kanjone. Poslijepodne smo u teretani u prednjem dvorištu, a navečer zajedno gledamo filmove. Ja se volim povući i slušati glazbu ponekad - kaže Jeff. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jeff Leavell (@leavelljeff)

Dodaje kako u svojoj LGBTQ obitelji - ljudima s kojima se inače često druži - govore o 'izabranoj obitelji', koju čine ljubavnici, prijatelji, ponekad i bivši ljubavnici i prijatelji, odnosno nisu vezani istim definicijama kao većina njihovih heteroseksualnih prijatelja. 

- Za mene je oduvijek bio blagoslov to 'biti gay'. Moj prijatelj Laurent jednom mi je rekao da je živjeti 'čudno' zapravo najveći čin prkosa koji postoji. Biti gay jest radikalno, no voljeti onoga koga biramo a ne onoga koga bismo trebali, danas je radikalno - priča Jeff.  

Zanima vas ova tema? Pročitajte i ovaj članak: Prvo mi je tata priznao da je gay, a onda je mama  šokirala sve

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka
ASTRO SAVJETI

Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka

Pročitajte dnevni horoskop za petak 19. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje