Lifestyle

Komentari 9

U kuhinju je ušao s 14 mjeseci, a sada ima tri godine i već kuha!

U kuhinju je ušao s 14 mjeseci, a sada ima tri godine i već kuha!

Mama Laura nedavno je na svom TikTok-u postavila video u kojem se vidi kako njen trogodišnji sin kuha. Pratiteljima je objasnila kako je sina počela učiti da kuha još dok je imao 14 mjeseci

Pratitelji su je upozorili da maleni ne bi smio biti blizu štednjaka jer je još jako mali. Laura pak kaže da ga je počela podučavati kuhanju čim je uspio slijediti jednostavne naredbe, poput ulijevanja vode u zdjelu. Poduzela je, kaže, sve mjere opreze. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Kad su toliko mali, trebate im prilagoditi okruženje i sve im prije pripremiti. Osim toga, trebate im dati da koriste spremnike koje mogu držati i otvarati - objašnjava majka u videu. 

Podučavanje je započela s jednostavnim zadacima poput izlijevanja, miješanja i slično. 

Maleni u početku nije pratio niti jedan recept koji uključuje pećnicu ili štednjak već je umjesto toga radio smoothieje.

- Prije nego što je dodirnuo štednjak, uvjerila sam se da razumije opasnost koja s njim dolazi. Odradili smo probne vježbe s isključenim štednjakom i uvjerila sam se da je znao dodirnuti ručku, a ne posudu. Kada bi dodirnuo posudu ispravila bih ga - priča mama.

Čak i kad je štednjak bio uključen, Laura kaže da je koristila izuzetno niski plamen i uvijek je nadzirala svog sina.

Zbog videa, u kojem Laurin sin kuha večeru za cijelu obitelj, mnogi nisu bili zadovoljni jer koristi štednjak: 'Vrlo opasno. Nije cool niti slatko' jedan je komentirao.

'Dijete u toj dobi bi se trebalo igrati, a ne biti u blizini štednjaka', drugi je napisao. 

Neki su, s druge strane, bili vrlo impresionirani njegovim vještinama.

'Ovaj dečko pretvoriti će se u najboljeg kuhara', jedan je komentirao dok je drugi rekao kako je to sjajna aktivnost: 'Pustiti djecu da kuhaju zapravo je zaista sjajna aktivnost učenja za kognitivni razvoj', piše The Sun.

Najčitaniji članci