U ovoj životnoj dobi će žene najčešće prevariti svog partnera | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 14

U ovoj životnoj dobi će žene najčešće prevariti svog partnera

U ovoj životnoj dobi će žene najčešće prevariti svog partnera
2

Iako društvo često ima predodžbu da žene u vezama i brakovima manje varaju, te da je to ipak muška aktivnost, neka istraživanja ističu da to nije tako. Ovo su razlozi zašto varaju i u kojem životnom periodu

VIDEO

Studija napravljena u Nizozemskoj pokazala je da oko 15 posto udanih žena barem jednom prevari svoga supruga, dok to isto učini oko 20 posto muškaraca.

Uspješne žene s visokim primanjima spremnije su koketirati i upotrijebiti "ženske" čari kod muškaraca, a istraživači smatraju da je razlog tome više samopouzdanja, liberalniji pogledi i više prilika za prevaru nego kod žena odgojenih u tradicionalnom "duhu" i sa slabije plaćenim zanimanjima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dupla ljubav, identične blizanke u vezi s blizancima: 'Nekad se zabunimo' 00:42

- I kod žena i kod muškaraca moć djeluje kao afrodizijak, a pogrešna je pretpostavka da žene zbog preljuba osjećaju više krivnje, čak štoviše, one nakon preljuba imaju manje grižnje savjesti - kazao je voditelj studije, profesor Joris Lammers sa Sveučilišta Tilburg.

Young woman preferring smartphone over spending time with her bo

Religioznost i moralna uvjerenja nisu ni izbliza toliko povezani sa spremnošću pojedinca da prevari svog stalnog partnera, kao što su to prilika, mogućnost i moć. 

Osim toga, istraživanje je utvrdilo da su rane 30-e godine najčešća životno doba u kojima žene varaju, a to objašnjavaju smanjenom plodnosti i fokusiranjem na seksualne aspekte odnosa, po kojima muškarce ne prosuđuju na principu "bi li bio dovoljno dobar otac mojoj djeci".

'Moj muž je lažirao svoju smrt jer se zaljubio u drugu ženu'
'Moj muž je lažirao svoju smrt jer se zaljubio u drugu ženu'

Britanska kolumnistica Diana Appleyard naglašava kako u društvu još uvijek postoje različita mišljenja o muškoj i ženskoj prevari, i dok će se muškarca opravdati jačim spolnim nagonom, iskorištavanjem prilike, pa čak i do toga da ga je neka žena zavela, žene koje varaju proglašavaju se proračunatima i bezosjećajnima, kao i "razarateljicama" obitelji.

Ona smatra kako je po pitanju vjernosti, manje važan spol ili obrazovanje, već isključivo karakter i mogućnosti koje se čovjeku pružaju, a motiv je najčešće sebičnost i kratkotrajni užitak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

Dnevni horoskop za nedjelju 21. srpnja: Vage će biti u pokretu, a  Strijelac neće moći spavati
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za nedjelju 21. srpnja: Vage će biti u pokretu, a Strijelac neće moći spavati

Pročitajte dnevni horoskop za nedjelju 21. srpnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

U gužvi mu nestalo sastojaka u restoranu, a on smislio hit jelo
100 GODINA CEZAR SALATE

U gužvi mu nestalo sastojaka u restoranu, a on smislio hit jelo

Plus+ Caesar Cardini, talijanski kuhar koji je radio u Meksiku, 1924. smislio je salatu koja je i danas omiljena. Spremala se ispred mušterija, a preporuka je bila da se miješa samo sedam puta i - jede rukama
Seksualni život muškarca nakon 45. godine: Evo što je normalno
NAJČEŠĆE ZABLUDE

Seksualni život muškarca nakon 45. godine: Evo što je normalno

Muškarci u starijoj životnoj dobi često ostaju seksualno aktivni, a iz različitih se razloga mogu boriti s erektilnom disfunkcijom. 10 posto njih održava seksualne odnose na zavidnoj razini - nekoliko puta tjedno