Lifestyle

Komentari 1

U prvenstvu u jedrenju na dasci na Bolu naša Palma i Enricco na izvrsnom drugom mjestu

U prvenstvu u jedrenju na dasci na Bolu naša Palma i Enricco na izvrsnom drugom mjestu

Pobijedili su Poljak Maciek Rutkowski i Nizozemka Sara Wennekes, a izvrsni hrvatski natjecatelji Enrico Marotti i Palma Čargo završili su na drugom i trećem mjestu

Poljak Maciek Rutkowski i Nizozemka Sara Wennekes pobjednici su Svjetskog prvenstva u jedrenju na dasci koji se proteklih tjedan dana održavao na Bolu na Braču te je tako zabavio brojne turiste i sportske entuzijaste. Tijekom ukupno šest dana natjecanja 39 muškaraca i jedanaest žena natjecali su se u ukupno 15 zasebnih regata.

POGLEDAJTE VIDEO:  


Odlični su bili i hrvatski natjecatelji Enrico Marotti koji je s početnog četvrtog mjesta izvrsnom vožnjom završio drugi u ukupnom poretku ispred Mattea Iachina iz Italije, te Palma Čargo koja je završila druga u foil konkurenciji i treća u fin (peraja) konkurenciji. U natjecanju na perajama od Palme je bila brža drugoplasirana Francuskinja Tuesday-Lou Judd. Luka Mratović bio je 18., Matko Jovanović 29. , Ian Anić 32., Ivica Podrug 36., te Mistral Matulja 38.

U ženskoj konkurenciji Katarina Pelivan je bila osma, Lara Bulić deveta i Urška Kavčič Desnica deseta u natjecanju na peraji.

- Sretan sam, dao sam sve od sebe, izvrsno sam vozio, a oprema je bila brza i dobro odabrana. Jako sam zadovoljan rezultatima. Čestitam svim natjecateljima na izvrsnoj borbi, svi su bili fantastični i time mi je ovaj uspjeh još draži - rekao je Enrico Marotti, inače iz Voloskog, višestruki prvak Hrvatske, amaterski svjetski prvak 2018. i vjerojatno naš najbolji slalomaš svih vremena.

Palma Čargo (21) iz Splita, koja se priprema i za Olimpijske igre u Parizu 2024. bila je sličnoga mišljenja.

- Predivno mi je bilo ostvariti ovako dobar rezultat na home spotu. Odlično sam se osjećala cijelu regatu i to se vidjelo i na rezultatima. Čestitam pobjednici i svim natjecateljicama koje, moram priznati, nije bilo lako prestići - rekla je.

PWA Bolu ove se godine prvi puta odvija na samome Zlatnom ratu, a prvi je puta i da se boduje za prvenstvo najvećim brojem bodova što je omogućilo da u Hrvatskoj pogledamo sportske bravure najboljih natjecatelja svjetskoga windsurfinga.

- Izuzetno sam zadovoljan regatom i vremenom koje nas je poslužilo, uvjeti su bili fantastični. Najviše sam zadovoljan što se Bol pokazao u svom punom svjetlu kao jedna od najatraktivnijih svjetskih destinacija i za windsurf, a čini mi se i da plaža Zlatni rat nikad nije izgledala ljepše nego ovih dana kada je pokazala i svoju sportsku stranu. Zahvaljujem općini Bol, turističkoj zajednici i poduzećima na ukazanom povjerenju i veselim se dolasku svjetske windsurf elite u Hrvatsku i idućih godina - rekao je Toni Bulić, organizator regate, dugogodišnji zaljubljenik u sport i vlasnik Zoo station Bol – kultne „stanice“ za jedrenje na dasci u Hrvatskoj.

Bol na Braču pokazao se kao prava windsurferska meka s jakim maestralom i općenito izvrsnim uvjetima za svjetsko prvenstvo a kojima je uvelike doprinijela i ljepota plaže Zlatni rat. Najbolji svjetski windsurferi iz Hrvatske odlaze s odličnim dojmovima i lijepim uspomenama kojima će dodatno promovirati našu turističku i sportsku ponudu, dok na Zlatni rat u rujnu odmjeriti snage dolaze
natjecatelji u olimpijskoj klasi IQ foil.

Najčitaniji članci