Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

U San Franciscu roboti rade manikure za samo 10 minuta

U San Franciscu roboti rade manikure za samo 10 minuta

Startup tvrtka u San Franciscu predstavila je prvi beskontaktni robot za manikuru koji može savršeno obojiti nokte za desetak minuta i to za samo 8 dolara odnosno 50 kuna

VIDEO

U radnji su postavljena dva stroja koja fotografiraju nokte kupaca, a zatim ih premazuju lakom. Clockwork roboti za manikuru razvijaju se od 2017. godine, a tek prošlog tjedna su ga kupci po prvi put isprobali.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Jandroković i robot u saboru 00:58

'Clockwork dizajnira robote koji ljude oslobađaju svakodnevnih zadataka. Zašto nokti? Većina ljudi provodi 60 minuta tjedno na noktima. To je 3120 minuta godišnje! Ali ako to možemo smanjiti na samo 10 minuta. Što biste učinili s tim dodatnim vremenom?' stoji na web stranici tvrtke. 

Kupci moraju rezervirati termin tjedan dana unaprijed,  a na termin trebaju doći s čistim noktima. Ako kojim slučajem ne uspiju prije toga skinuti lak, u radnji ga mogu skinuti s acetonom.

Kad su spremni, ruke se stavljaju jedna po jedna u stroj. Jedan je prst postavljen ispod senzora, a kamere iznutra fotografiraju nokat kako bi odredile njegov točan oblik. Zatim stroj oboji svaki nokat, jedan po jedan, a za obje ruke mu treba oko desetak minuta.

Iako su roboti trenutno dostupni samo u radnji Clockworka, tvrtka očekuje da će u budućnosti biti u maloprodajnim trgovinama, uredima, pa čak i u apartmanskim naseljima.

No iako im je cilj imati strojeve na puno lokacija, Renuka Apte, koja je tvrtku osnovala s Aaronom Feldsteinom, ne misli da će ovi robotići predstavljati bilo kakvu prijetnju profesionalcima za nokte.

Renuka je istaknula za New York Times da roboti slikaju nokte, ali ih ne režu i ne oblikuju - tako da su za sada samo dodatna usluga ili način za brzo lakiranje noktiju.

Nakon otvaranja pop up radnje, jedna korisnica TikTok-a Elissa Maercklein objavila je videozapis svog iskustva s robotske manikure. 

Iako su je roboti očito impresionirali i napisala je da 'živi u budućnosti' složila se s procjenom da oni neće zamijeniti profesionalce.

'Ne mislim da će ovo zamijeniti umjetnost tehničara za nokte, ali mislim da je ovo za radnike uistinu odlična brza opcija da urede nokte', rekla je, piše Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa