Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

U Šibeniku se danas najbolje jede: Stigla velika Elena Arzak

U Šibeniku se danas najbolje jede: Stigla velika Elena Arzak
25

Ako dođem u Dubrovnik želim lokalnu ribu. Bez obzira hoće li ona biti poslužne kao sushi, samo neka u tom sushiju bude riba iz Jadranskog mora, rekla je chefica Elena Arzak na Chef's Stageu

VIDEO

Chef’s Stage, najveći gastronomski kongres u regiji jučer i danas je u Šibeniku okupio 33 internacionalnih i 50 hrvatskih chefova i profesionalca te preko 600 gurmana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:26

- Ovogodišnje izdanje posvećeno je održivosti, konceptu koji podrazumijeva obraćanje pažnje na lokalnu namirnicu i razumno korištenje resursa. Cijeli kongres osmišljen je sa željom da se približi bogatstvo hrvatske gastronomije. Okusi, boje, mirisi... Hrvatska je boutique destinacija koja u usporedbi s drugim zemljama možda ne može konkurirati kvantitetom, ali kvalitetom svakako može. Naš adut je raznolikost, što će biti vidljivo kroz svaku aktivnost - rekao je chef Rudolf Štefan iz šibenskog restorana Pelegrini s Michelinovom zvjezdicom, prilikom otvorenja na tvrđavi Barone. 

Na marendinu nakon otvorenja kuhali su cijenjeni hrvatski chefovi poput Marka Palfija i Ivana Pažanina, a pripremali su se arambaši, janjetina u šugu, juha od graha s noklicama...

Posjetitelji prvog dana mogli su uživati u brojnim panelima. Na panelu “Održivost” je uz Rudolfa Štefana sudjelovala i velika internacionalna chefica, Elena Arzak. Raspravljali su o održivosti u gastronomiji kroz aspekte namirnice, fine dininga, dugovječnosti restorana i radne snage.

Šibenik: Održana panel diskusija "Sustainability" u sklopu gastro kongresa Chef

- Važnost korištenja lokalnih namirnica trebala bi biti prioritet svakom restoranu. Ako dođem u Dubrovnik želim lokalnu ribu. Bez obzira hoće li ona biti poslužna kao sushi, samo neka u tom sushiju bude riba iz Jadranskog mora - rekla je španjolska chefica Elena Arzak iz baskijskog restorana Arzak s tri Michelinove zvjezdice. Ovaj obiteljski restoran drži zvjezdice još od davne 1989. godine, a ona je 2012. proglašena najboljom cheficom na svijetu.

Šibenik: Održana panel diskusija "Sustainability" u sklopu gastro kongresa Chef

- Važan aspekt održivosti je suradnja lokalnih dobavljača i restorana s velikim naglaskom na razinu cijena. Budući da je međusobna ovisnost restorana s malim dobavljačima i obratno krucijalna, konsenzus oko nabavne i prodajne cijene od iznimne je važnosti jer na kraju gost donosi odluku hoće li svojim dolaskom podržati sve nas u proizvodnom lancu -  dodao je austrijski chef Alain Weissgerber, chef restorana Taubenkobel koji je pod njegovom kuhačom nagrađen s dvije Michelinove zvjezdice . 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje