Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

U srcu Like: Prvi susjedi su tek na kilometar od ovih kućica...

ZA BIJEG OD STRESA Predivne kućice su blizu mora, rijeke Zrmanje, Paklenice i Cerovačkih pećina. Konstrukcija im je čelična, a sve ostalo izrađeno je od drva...

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
7 komentara

U samom srcu Like i u čistoj netaknutoj prirodi smještene su dvije drvene kućice Zorana Popovića (50), koje zovu na bijeg od stresa i užurbane svakodnevice. 

Zoran je prije deset godina kupio zemljište za gradnju kućica i tako je počela njegova lička bajka u mjestu Drenovac Radučki, pet kilometara nakon silaska s autoputa kod Sv. Roka.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

- Tad mi je sinula ideja o gradnji kućica među krošnjama drveća i sad sam je konačno realizirao. Tamo gore među stablima jednostavno je neka drukčija energija i dobra vibra, to se jednostavno mora osjetiti - priča nam poduzetnik iz Zagreba. Kućice se prostiru na 44 i 38 kvadratnih metara. Svaka ima terasu veličine 20 metara kvadratnih. Smještene su četiri metra iznad zemlje u netaknutoj prirodi, a u svakoj može uživati po šestero ljudi. 

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

ZA FILMSKE FANATIKE Gdje su hobiti? Na Velebitu se noći zbog kućica iz trilogije

- Do lokacije nije teško doći. Parcela počinje već na glavnoj cesti, a kućice su smještene oko 150 metara duboko u šumu. Prve susjede nećete čuti ni vidjeti jer ih možete sresti tek kilometar dalje. Tako da vam jedini ‘problem’ može biti jutarnje buđenje uz zvuk djetlića i glasanje sova noću - priča nam diplomirani inženjer strojarstva, kojeg sve više privlači rad u turizmu. 

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

- Imam svoj posao, ali polako se prebacujem na turizam. Tri godine radio sam kao inženjer, zatim sam bio suvlasnik privatne tvrtke, sad imam vlastitu, ali jednostavno tražim nove izazove. Dio vremena provodim na moru, dio u Lici, a ostatak u Zagrebu, i to mi je odlična kombinacija jer danas ured možete imati bilo gdje. Nema boljeg od spajanja posla i zadovoljstva - kaže Zoran.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Svaku kućicu krase minimalistički dizajn, prostranost i jednostavnost. Zbog staklenih stijena prostorije su okupane sunčevom svjetlošću. 

KOD PLITVIČKIH JEZERA Prvi hrvatski resort u kojem se boravi u kućicama na drvetu

Gosti mogu uživati u potpunom komforu i svemu što im treba za potpuni odmor. Na raspolaganju su im opremljena kuhinja s perilicom, indukcijskom pločom, kupaonica s podnim grijanjem, internet, električni radijatori s daljinskim upravljanjem, peć na drva, dnevni boravak i jedna ili dvije spavaće sobe, ovisno o kućici. 

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

- U planu je izgradnja bazena, saune na drva u šumi. Ugradnjom pametnih brava gosti će ulaziti u kućice pomoću šifre, tako da se praktički ne trebamo ni vidjeti ukoliko to netko želi - kaže Zoran.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

LUKSUZ NA KRKU Iz kreveta u more: Noćenje u apartmanu koji pluta - 1050 kn

PRINC HARRY ŠOKIRAO, NIKAD GA NISU VIDJELI TAKVOG: Podivljao je i izgubio živce na ručku s Meghan 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message