Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

U stilu Marthe Stewart: Ukusna i uravnotežena večera se bazira na dobro isplaniranom meniju

U stilu Marthe Stewart: Ukusna i uravnotežena večera se bazira na dobro isplaniranom meniju

Provjerite ovaj vodič za pripremu ukusno uravnoteženog jelovnika za vašu sljedeću večeru. Martha Stewart daje stručne savjete za planiranje i pripremu obroka za pamćenje

VIDEO

Organizacija večere s gostima je pažljivo sastavljena kombinacija sastojaka, tekstura i okusa koji se spajaju kako bi stvorili prekrasna nova sjećanja. Neka jela imaju moć prenijeti vaše najmilije na druga mjesta, dok su druga nostalgična i izazivaju osjećaje iz prošlosti. 

POGLEDAJTE VIDEO: Stručnjak za neobična jela

Pokretanje videa...

Pripremio večeru pomoću glačla za kosu 01:09

Mnogo je detalja koji mogu ući u pripremu večere, ali planiranje jelovnika je najvažnije. Ipak, to ne mora biti stresno. Ako imate nekoliko stvari na umu, to stvarno postaje jednostavna formula, a vaša okupljanja mogu biti bez stresa, a sama večera tema razgovora još dugo vremena nakon što završi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Početak rada

Jednostavan unaprijed pripremljen koktel ili otvorena boca vina i nekoliko sitnih zalogajčića, poput toplih maslina ili pečenih orašastih plodova koji spremno čekaju goste osigurat će ležeran pristup predjelima. Spremna pića i grickalice također će pokrenuti razgovore, što vam daje vremena da dovršite sve detalje u kuhinji ili za stolom.

Planirajte sezonski

Nema boljeg načina da pronađete inspiraciju i da vaši jelovnici budu svježi od planiranja večere na temelju sezonskih proizvoda.

Tekstura, okus i boja

Tekstura je ključni element u pojedinim jelima, a kad razmišljate o cijelom obroku, još je važnije paziti na raznolikost. Pokušajte ne udvostručiti bogata i kremasta jela, te ponudite i kuhano i sirovo povrće ili salate.

Od boce vina koju planirate otvoriti do deserta koji će završiti večer, razmislite kako će svi okusi funkcionirati zajedno. Izbjegavajte ponavljanje okusa, poput glavnog jela i deserta s limunom. Ako ima nešto slatko, pokušajte pronaći nešto slanije ili gorko uz to (poput kombiniranja maslina i grožđica) i obrnuto.

Također pazite da sve ne bude previše začinjeno, a ako koristite ljute sastojke, ne pretjerujte i obavezno dodajte namirnice koje će ublažiti ljutinu. To ne znači da se trebate bježati od hrabrih okusa, zapravo se radi o stvaranju ravnoteže s obzirom na to kako se različiti okusi međusobno nadopunjuju.

Savršene i za kućni tulum: Male natikače od satena ili baršuna
Savršene i za kućni tulum: Male natikače od satena ili baršuna

Impresioniranje gostiju također ima puno veze s prezentacijom. Uključujući svježe, sezonske proizvode u svoj obrok, također pozdravljate mješavinu boja koja može učiniti stol privlačnijim. Namazi bež nijansi od grahorica ili mesa s povrćem mogu biti jako ukusni, ali šareno povrće, zelje, voće i svježe začinsko bilje mogu čak i jednostavno jelo pretvoriti u elegantno i zanimljivo jelo.

Neka bude jednostavno

Kad birate glavno jelo, neka bude jednostavno. Može biti stresno isprobavanje novog ili pretjerano kompliciranog recepta kada očekujete društvo ili slavite posebnu prigodu, a često će upravo recepti koje ste u potpunosti svladali biti najukusniji. Na primjer pečena piletine ili juneći odresci u umaku ili nešto treće što ste već puno puta pripremili. 

Kad se poslužuje s raznim prilozima i salatama, glavno jelo ne mora biti vrhunac večere.

Ako se nešto može napraviti unaprijed kako bi se smanjila količina rada i stresa prije samog dolaska gostiju - napravite to ranije. Spasit ćete se od bjesomučnog prženja ili pokušaja čišćenja nereda u kuhinji ili potrage za dijelovima bešteka koji vam nedostaju. 

Uz kvalitetan plan nećete više kasniti: Evo kako se organizirati
Uz kvalitetan plan nećete više kasniti: Evo kako se organizirati

Na stolu

Razmislite kako ćete posluživati ​​jela. Porcije, bez obzira jesu li na tanjuru ili poslužene na bazi švedskog stola, trebale bi biti što jednostavnije za goste. 

Rezanje bilo čega za stolom može biti neugodno i neuredno; hranu treba narezati prije nego što se donese na stol. Jela koja su unaprijed porcionirana, kao što su riblji fileti, pileća prsa ili bedra, svinjski kotleti, janjeće koljenice ili veća jela koja se mogu narezati kao što je puretina, još su lakša. 

Fotolia

Za povrtni dodatak razmislite o punjenim tikvicama ili pečenom povrću na naglo s malo maslinovog ulja. 

Dodaci

Razmišljajte o sezonskim dodacima koji će nadopuniti okus glavnog jela,  

Razmišljajte o sezonskim i nadopunjujte okuse svog glavnog jela, sa šarenim prilogom od pečenog povrća, jelima sa štednjaka ili svijetlom i neočekivanom zimskom salatom poput one s narezanom tikvom, mrkvom i datuljama ili s hurmašicama, ciklom i citrusima piše na stranici Marthe Stewart.

Ručak bez puno muke: 20 top recepata s piletinom iz pećnice
Ručak bez puno muke:  20 top recepata s piletinom iz pećnice

Slatko na kraju

Ponekad teški, slatki desert na kraju obroka može biti suvišan, pogotovo u slučaju da ste imali obilno jelo s puno različitih dodataka. U tom slučaju što jednostavnije - to bolje. na primjer, na kockice izrezano voće posluženo na pladnju zajedno s čačkalicama ili sitniji kolači koje gosti mogu i ponijeti doma. 

S druge strane, spremate li stvarno jednostavno glavno jelo, vrhunski desert bit će pravo iznenađenje i odlična završnica, ali uvijek imajte na umu da je cilj da se gosti najedu, a ne prejedu i da kući odu zadovoljni i s lijepim uspomenama. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru