Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
14 komentara

U uskrsno doba pojedemo 80 milijuna jaja: Koliko vi trošite?

VOLIMO JAJA U Hrvatskoj je uobičajena potrošnja jaja oko 55 milijuna na mjesec, dok se tijekom nekoliko tjedana oko Uskrsa taj broj penje za oko 25 milijuna komada

24junior
Foto: 24junior
14 komentara

Svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje, pjevalo se u nekad popularnoj reklami, a tijekom Uskrsa u Hrvatskoj većina pojede i puno više od toga. Pokazuju to i podaci o potrošnji jaja tijekom najvećeg kršćanskog blagdana.

- Prosječna potrošnja jaja na mjesečnoj razini u Hrvatskoj iznosi oko 55 milijuna komada, a u dva tjedna Uskrsa raste dodatno za 25 milijuna, odnosno dođe do oko 80 milijuna komada u tom mjesecu - rekao je za Poslovni.hr Branko Bobetić, direktor Croatiastočara.

Foto: Pixabay/Merseyside Police

Nekima taj broj izgleda nestvarno i ne mogu vjerovati da Hrvati uspiju potrošiti toliko jaja u mjesecu oko Uskrsa, ali mnogi i zaboravljaju da se jaja koriste za puno više, nego da se samo skuhaju i pojedu.

USKRŠNJA JAJA Prirodne boje: Isprobali smo višnju, kurkumu i borovnicu

Tijekom Uskrsa mnogi spremaju kolače, peku pince, rade francuske salate, a neki čak i vlastitu majonezu, što su sve 'veliki potrošači' jaja.

Jaja u uskršnjoj hrani:

  • Francuska salata za četiri osobe: 3 jaja
  • Biskvit za kolač: 3 - 12 jaja
  • Pinca - 8 jaja
  • Majoneza - ovisno o količini 1 - 8 jaja

Osim toga, mnogi spravljaju i punjena jaja, a pisanice svi rade u različitim količinama jer ih mnogi i dijele, a puno jaja potroši se i tijekom  omiljene uskrsne zabave - 'tucanju jaja'.

Koliko vi potrošite jaja tijekom Uskrsa recite nam u komentarima.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message