Lifestyle

Komentari 1

U vrtu je napravio minijaturno 'selo' za vjeverice: Ima i kolibu ukrašenu božićnom tematikom

U vrtu je napravio minijaturno 'selo' za vjeverice: Ima i kolibu ukrašenu božićnom tematikom

Vjeverice uživaju u platformama za penjanje koje su visoke 1.5 metar, imaju mostove, bazen pa čak i mini božićnu kolibu. U obilazak im dolaze i lisice, jazavci, a nekad i ptice

Solo avanturist Paul Everitt (38) rastužio se jer tijekom karantene, zbog virusa, nije mogao otići u inozemstvo. Kako bi ispunio vrijeme kod kuće, našao si je novi hobi koji ga je itekako ispunio. Proveo je 18 mjeseci radeći minijaturno selo za vjeverice u stražnjem vrtu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Paul je u svom vrtu napravio pravu drvenu avanturističku platformu u kojoj vjeverice svakodnevno uživaju. Imaju platforme za penjanje visoke 1.5 metar, mostove, bazene pa čak i mini božićnu kolibu.

Kreacija ima čak i toranj, koji Paul naziva 'The Swingers Club', zajedno sa stanicom za hranjenje 'Corn Tosser' kojeg vrte vjeverice.

Osim vjeverica, Paul je uočio i osam lisica, jazavca i mnoštvo ptica koje su odlučile obići ovo minijaturno selo.

Postoji čak i platforma za slijetanje samo za golubove.

- Prije covida, puno sam putovao. Volio sam duga putovanja s kajakom po Aljasci, Finskoj i Švedskoj ili biciklom po kontinentima. Živio sam u Kanadi kratko i nedostaje mi ta divljina jer sam navikao da mi prilaze medvjedi i vukovi. S obzirom da nas je korona pogodila, trebao mi je projekt da se odvratim od toga da ne mogu putovati. Opušta me jer nemam TV, pa samo sjedim i gledam divlje životinje - govori Paul.

Paul je rekao da su radovi na uzdignutoj konstrukciji započeli nakon što je kupio bungalov s tri spavaće sobe u Grimsbyju i počeo čistiti zarasli vrt. 

- Vjeverice ljeti koriste bazen, a zimi piju iz njega - kaže. 

Posljednje što je napravio je Božićna brvnara kako bi vjeverice mogle provesti super blagdane. 

- Osjećam da je građenje i stvaranje nečega važan dio mog života. Svi materijali od kojih sam izgradio utočište za vjeverice su ostatci - rekao je Paul, piše Metro.

Najčitaniji članci