Lifestyle

Komentari 21

Prodaju tablete za mršavljenje koje "pale" organizam iznutra

Prodaju tablete za mršavljenje koje "pale" organizam iznutra

Otrovne DNP pilule za mršavljenje odgovorne su za više od 60 smrti diljem svijeta. Iako su ilegalne i pune pesticida, kineske tvornice ih prodaju lažno zapakirane

Smrtonosni prašak pun kemikalija poput pesticida kineske tvrtke prodaju kao dodatak prehrani koji pomaže u mršavljenju, a one dokazano uzrokuju mučninu, povraćanje, prekomjerno znojenje, aritmiju, pa čak i smrt.

Iako je proizvod ilegalan diljem svijeta, novinari britanskog Daily Maila su na tajnom zadatku uspjeli naručiti čak 30 kg DNP tableta za mršavljenje od tvrtke Zhenghou Panpan , čime su dokazali kako njihova distribucija itekako cvjeta. Osim toga, iz tvrtke su ih čak savjetovali kako prokrijumčariti opasnu kemikaliju kroz EU.

Za 30 kg praška, platili su oko 6000 kn.

Otrovna kemikalija DNP ili 2,4 Dinitrofenol se uobičajeno koristi kao eksploziv i pesticid u agrikulturi, a kod žrtava koji su je uzeli kao dijetnu pilulu uzrokovala je pregrijavanje organizma te opekline unutar tijela. Reklamira se kao agresivni način "prženja masnoća", no zapravo doslovno prži tijelo. Samo u Velikoj Britaniji od DNP je umrlo šest ljudi, a posljednja je žrtva Eloise Perry.

Majka jedne od žrtava je u videu željela upozoriti druge da ni slučajno ne uzimaju te tablete:

Interpol je prošlog tjedna izdao globalno upozorenje o kemikaliji koja je diljem svijeta uzrokovala više od 60 smrtnih slučajeva.

Znanstvenici upozoravaju kako uzimanje samo nekoliko DNP tableta može uzrokovati smrt, a dugotrajno uzimanje manjih količina izaziva lezije na koži, unutarnja krvarenja, poremećaje krvi...

Popis najgorih dijeta posljednjih godina pronađite na portalu Zdrava Krava.

Najčitaniji članci