Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Učenici iz Čakovca fantastično 'skinuli' 'Bohemian Rhapsody'

Učenici iz Čakovca fantastično  'skinuli' 'Bohemian Rhapsody'
1

Poetikon je sastav koji ovo radi iz čistog zadovoljstva i ljubavi prema glazbi, rekao nam je njihov profesor, maestro Damir Rodiger, koji ne skriva koliko je ponosan na svoje učenike

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Upravitelji šuma na Islandu pozvali građane da grle stabla

Iako nisu zajedno, svoju ljubav prema glazbi i muziciranju te svoj kreativni naboj nisu mogli zatomiti. Tako je u kućnoj radinosti, pod virtualnim ravnanjem maestra Damira Rodigera, nastala glazbena poslastica Bohemian Rhapsody u izvođenju našeg Poetikona. Poslušajte kako su Laura, Tea, Sasha, Marija, Bruno, Eva, Barbara, Miša, Adriana i Klara pokazali da za glazbu ne postoje granice ni prepreke. Neka i nas sve glazba povezuje, ispunjava i nadahnjuje. Bravo, bravo, bravo, stoji na Facebook stranici Gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakoveca.

Zagrebačke vatrogasce djeca su razveselila crtežima zahvale
Zagrebačke vatrogasce djeca su razveselila crtežima zahvale

Rijetki se nisu naježili kada su čuli fantastičnu obradu 'Bohemian Rhapsody' grupe Queen u izvedbi ovih nadarenih učenika, članova školskog sastava Poetikon, koji su sve odradili iz svojih domova, umreženi putem računala, pod virtualnom palicom profesora Damira Rodigera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U danima izolacije i pomalo otužne atmosfere u cijeloj zemlji, svojim su notama uljepšali dan mnogima te unijeli dašak veselja i osvježenja u svakodnevicu svih nas.

Poslušajte kako su otpjevali 'Bohemian Rhapsody':

'Oni ovo rade iz čistog zadovoljstva i ljubavi prema glazbi'

Porazgovarali smo sa njihovim profesorom, maestrom Damirom Rodigerom, koji ne skriva koliko je ponosan na svoje učenike.

- Poetikon je sastav koji ovo radi iz čistog zadovoljstva i ljubavi prema glazbi. Iako postoji pjevački zbor i izborna nastava glazbene umjetnosti, oni su počeli raditi hrvatske pjesme, prvo sami, a onda pod mojim vodstvom. U hrpi stranih covera htjeli su ostati dosljedni hrvatskim pjesmama. Bohemian Rhapsody je prva pjesma na engleskom jeziku i to na moj nagovor - ispričao nam je profesor Rodiger.

- Inače, to je sastav koji radi već 2 godine. Čak sedmero ih je iz 3.c razreda koji uvijek nastupa na školskim produkcijama. Ideja je došla kad sam vidio da gotovo svi snimaju online koncerte ili videa. Na ovaj način smo i mi dali mali doprinos oživljavanju glazbenog života - dodao je.

Svi učenici koji su sudjelovali u ovom projektu, osim Klare, idu u treće razrede Gimnazije Josipa Slavenskog, dok ona pohađa drugi.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Podsjetimo se koliko je Zemlja lijepa - opustite se i uživajte!

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa Robertom Knjazom:

Pokretanje videa...

00:25
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru