Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Učenje stranog jezika se isplati i mladima i starima

Učenje stranog jezika se isplati i mladima i starima
1

Ljudi koji uče strane jezike kvalitetnije govore i materinji jezik, bolje pamte, imaju više pouzdanja u sebe, samodiscipline, ali i više prijateljstava

VIDEO

Učenje stranog jezika može znatno povećati sposobnost učenja, obavljanja radnih zadataka te pomoći i djeci i odraslima da se bolje snalaze u različitim situacijama i sferama života. Djeca koja uče strani jezik postižu mnogo bolje rezultate na testovima, bolji su u čitanju lektire, umjetničkom i jezičnom izražavanju te u matematici. To što je uspješno ovladalo stranim jezikom, pokazatelj je dobrog spoznajnog razvoja djeteta. Ono se očituje i kroz psihičku fleksibilnost, kreativnost, a viši stupanj razmišljanja dolazi do izražaja pri rješavanju problema i u odlučivanju. Istraživanja su pokazala da se učenici i studenti koji su ovladali nekim stranim jezikom bolje izražavaju i na materinjem jezikom. Ono pridonosi boljem pamćenju, a povećava i samodisciplinu te samopoštovanje. Uza znanje nekog stranog jezika lako je sklopiti i nova prijateljstva, bilo da ste upoznali nekoga na Jadranu ili u inozemstvu, i dalje s njim možete ostati u kontaktu. Na taj način ćete bolje upoznati njihovu kulturu i umjetnost.

POČETAK NOVOG ŽIVOTA U STRANOJ ZEMLJI
Znanje stranog jezika omogućit će vam da se, ako iskrsne prilika, bez poteškoća preselite u stranu zemlju. No ako vam je želja živjeti u drugoj zemlji, barem na kratko, bolje ga je prethodno savladati. Omogućit će vam da se lakše snađete i uključite u novu sredinu, pronađete odgovarajući smještaj, riješite papirologiju i ključna pitanja s lokalnom upravom, ali i da lakše dobijete posao.

OMOGUĆUJE ŠKOLOVANJE: Želite li studirati u inozemstvu, uz dobru volju i spremnost da naučite strani jezik u tren oka ćete postati prikladan kandidat za mnoge fakultete.

RAZUMIJEVANJE GLAZBE I FILMA: Za bolje razumijevanje vrijednosti književnih djela, glazbe i filmova koji su napisani na stranim jezicima potrebno im je pristupiti u originalnom obliku.

JEZIK OLAKŠAVA PUTOVANJE: Uz poznavanje barem jednog stranog jezika, npr.engleskog, mnogo ćete jednostavnije putovati i uživati u upoznavanju dalekih zemalja i kultura.

ČUVA ODNOSE S PRIJATELJIMA: Ako vaši rođaci ili prijatelji govore drugim jezikom, dobro je naučiti njihov jezik. Tako ćete kvalitetnije komunicirati i bolje upoznati njihov način života.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju