Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Ukočila se pa završila u komi nakon stavljanja kreme na lice

Ukočila se pa završila u komi nakon stavljanja kreme na lice

Žena je naružila kremu protiv bora Pond's Rejuveness iz Meksika, a nakon što ju je upotrijebila, završila je na Hitnoj. Pokazalo se da krema sadrži metil-živu, otrovan spoj žive

Žena iz Kalifornije završila je u komi nakon što je počela koristiti kremu za lice protiv bora, za koju se pokazalo da je zaražena živom. Ona se javila na Hitnu nakon što je primijetila da teško govori, te da osjeća ukočenost u licu i rukama te da otežano hoda, a nakon što su liječnici ispitali nekoliko kozmetičkih proizvoda koje koristi, utvrdili su da jedna krema sadrži metil-živu, posebno toksični oblik žive.

POGLEDAJTE VIDEO O ANTI-AGE PREHRANI:

Pokretanje videa ...

Ovo je prvi slučaj trovanja živom nakon upotrebe te kreme za lice, izvijestilo je Ministarstvo zdravlja okruga Sacramento. 

Krema je poznata pod nazivom Pond's Rejuveness i prodaje se u Meksiku, a 47-godišnjakinja ju je nabavila preko prijatelja. Prema rezultatima istrage, živa u kremu nije dospjela tijekom procesa proizvodnje u tvrtki Pond, nego je dodana kasnije, no nejasno je je li to bilo greškom, ili je netko živu u kremu dodao namjerno.

6 znakova da je krema za lice koju koristite pogrešna za vas
6 znakova da je krema za lice koju koristite pogrešna za vas

Zna se, naime, da živa može zaustaviti proizvodnju kožnog pigmenta melanina, te tako posvijetliti kožu, odnosno ukloniti mrlje od starenja. 

Inače, ljudi mogu imati male količine žive u krvi, do 5 mikrograma po litri, dok je razina žive kod spomenute žene bila daleko viša, odnosno viša od 2600 mg/L, izvijestili su iz lokalne informativne agencije. Njeno se stanje pogoršalo nakon što je hospitalizirana, pa iz Ministarstva zdravlja upozoravaju ljude da ne koriste slične kreme za kožu uvezene iz Meksika.