![Ukusan ljetni desert: Štrudla od trešanja koju je lako napraviti](https://img.24sata.hr/qYXV0vrsQKLdLCUWDCftwG_cNds=/526x0:2508x1525/414x267/media/images/2018-22/tresnje_41583162_m_hIRpsNp.jpg)
Posla s pripremom štrudle nema puno, potrebno vam je malo sastojaka i naravno volje za miješenjem i valjanjem tijesta. Ovaj fini desert oduševit će sve obožavatelje trešanja
Lifestyle
Komentari 1Posla s pripremom štrudle nema puno, potrebno vam je malo sastojaka i naravno volje za miješenjem i valjanjem tijesta. Ovaj fini desert oduševit će sve obožavatelje trešanja
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i pusti da odmori sat vremena. Uzmite komad tijesta veličine šake i napravite kuglicu. Na pobrašnjenoj krpi spljoštite tijesto i razvaljajte u svim smjerovima koliko možete. Malo nauljite ruke i tijesto te ga polako od sredine prema van razvucite što tanje možete. Ako pukne slobodno "zakrpajte".
Trešnje očistite od koštica i pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Po želji možete staviti i malo ruma ili drugog aromata. Trećinu razvučenog tijesta pospite s malo krušnih mrvica, a potom pobacajte trešnje.
Otrgnite debele rubove, preklopite bočne stranice te zarolajte tijesto od strane na kojoj se nalaze trešnje. Nauljite protvan i prebacite štrudlu u njega te pecite na temperaturi od 200 ºC dok ne dobije lijepu rumenu boju.