Lifestyle

Komentari 1

Ukusan ljetni desert: Štrudla od trešanja koju je lako napraviti

Ukusan ljetni desert: Štrudla od trešanja koju je lako napraviti

Posla s pripremom štrudle nema puno, potrebno vam je malo sastojaka i naravno volje za miješenjem i valjanjem tijesta. Ovaj fini desert oduševit će sve obožavatelje trešanja

Sastojci za tijesto:

Ostali sastojci:

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i pusti da odmori sat vremena. Uzmite komad tijesta veličine šake i napravite kuglicu. Na pobrašnjenoj krpi spljoštite tijesto i razvaljajte u svim smjerovima koliko možete. Malo nauljite ruke i tijesto te ga polako od sredine prema van razvucite što tanje možete. Ako pukne slobodno "zakrpajte".

Trešnje očistite od koštica i pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Po želji možete staviti i malo ruma ili drugog aromata.  Trećinu razvučenog tijesta pospite s malo krušnih mrvica, a potom pobacajte trešnje.

Otrgnite debele rubove, preklopite bočne stranice te zarolajte tijesto od strane na kojoj se nalaze trešnje. Nauljite protvan i prebacite štrudlu u njega te pecite na temperaturi od 200 ºC dok ne dobije lijepu rumenu boju.
 

Najčitaniji članci