Lifestyle

Komentari 9

Ulje od konoplje, keksi, čaj i proteinske pločice se povlače iz trgovina jer imaju previše THC-a

Ulje od konoplje, keksi, čaj i proteinske pločice se povlače iz trgovina jer imaju previše THC-a

Osim Vita D'or BIO ulja od konoplje, i iz Lidl trgovina se povlače keksi, čaj i proteinske pločice zbog povećane količine THC-a. Unos ovakvih proizvoda izaziva promjene raspoloženja i umor

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je danas o opozivu proizvoda Vita D´or BIO ulje konoplje od 250 mililitara zbog mogućeg povećanog sadržaja tetrahidrokanabinola (THC-a).

Proizvod nije u skladu s europskom Uredbom o sigurnosti hrane, a povlače se količine s datumom upotrebe do lipnja 2022. godine.

Njemački lanac trgovina Lidl isto tako povlači kekse, čaj i proteinske pločice zbog visokog sadržaja aktivnih sastojaka koji sadrže konoplju, priopćio je Lidl. U pitanju je nekoliko proizvoda češkog proizvođača Euphoria Trade. Naime, u proizvodima je također nađen povećan sadržaj tetrahidrokanabinola (THC). Uzimanje ovakvih proizvoda bi mogla imati neželjene posljedice po zdravlje, poput promjena raspoloženja i umora.

- Zbog toga bi kupci svakako trebali obratiti pozornost na opoziv i prestati koristiti proizvode - upozorila je tvrtka.

Trgovina proizvodima s većim sadržajem opojnog THC -a zabranjena je u mnogim zemljama. Sredinom kolovoza Lidl je kao mjeru opreza uklonio sve proizvode od konoplje u svom promotivnom asortimanu, jer nadležni trenutno istražuju neke od njih.

Prema istražiteljima, radi se o mogućem kršenju njemačkog zakona o narkoticima. Glasnogovornik državnog odvjetništva u Njemačkoj rekao je da se provjerava 'sadrže li ponuđeni proizvodi THC ili CBD'. Prema njemačkom Uredu za zaštitu potrošača, potrebna je licenca za proizvode koji sadrže kanabidiol (CBD).

POGLEDAJTE VIDEO: JURA IZ SERIJE 'ZAUVIJEK SUSJEDI' U 24 PITANJA

Najčitaniji članci