Obavijesti

Lifestyle

Komentari 28

Umak od krastavaca i maslaca - savršeno paše uz tjesteninu

Umak od krastavaca i maslaca - savršeno paše uz tjesteninu

Često nemamo vremena kuhati po receptu, nego improviziramo, no neke stvari doista vrijedi probati. Ovaj umak za tjesteninu od krastavaca dobar je izbor za ljeto - osvježava i oduševljava okusima

VIDEO

Krastavci su oblikom i bojom slični tikvicama. Oboje spada u voće, ali se jedu kao povrće. Umak za tjesteninu s krastavcima sličan je onome od tikvica, samo ima nešto svježiji i lepršaviji okus. Po želji, dodajte mu svježe začinsko bilje, malo parmezana, crvene paprike ili svježe mljeveni papar. 

POGLEDAJTE VIDEO: Evo kako upariti pojedine vrste tjestenine s umakom 

Pokretanje videa...

tjestenina 01:12

Sastojci: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- 3 srednja krastavca (oko 1,3  kilograma)
- 5 režnjeva češnjaka 
- 6 žlica slanog maslaca, ili maslinovog ulja 
- 1/2 žličice kuhinjske soli (dvostruko ako koristite neslani maslac)
- oko 200 grama tjestenine po izboru
-. po želji: svježe sjeckani bosiljak, žličica crvene paprike, ribani parmezan

Priprema:

Krastavce krupno narežite i ostavite sa strane. Nasjeckajte češnjak. 

U lonac stavite 6 šalica slane vode, zagrijte i ubacite tjesteninu kad počne kuhati. Skuhajte ju, ali tako da bude još dosta tvrda i spremite jednu šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala.

U veliku tavu za pirjanje stavite maslac ili maslinovo ulje. Zagrijte na  srednje jakoj  vatri, pa  dodajte češnjak i pecite dok ne pusti miris. Ako koristite papriku, pospite je po češnjaku, pa u to ubacite krastavce i pojačajte vatru na srednje jako. Kuhajte ih dok ne dobiju konzistenciju šalše.

Fotolia

Krastavac će pustiti vodu, što će pomoći da češnjak ne zagori. S vremenom će višak tekućine ispariti, a krastavci će se 'stisnuti' tako da će njihov okus doći do izražaja.  Pustite da se kuhaju dok ne dobiju konzistenciju poput namaza i dok potpuno ne ispari voda koju su pustili. 

Zatim im dodajte otprilike četvrtinu šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina,  promiješajte drvenom žlicom da sastružete sve smeđe komade zalijepljene na tavi i dodajte tjesteninu. Dolijte još četvrtinu šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina i i kuhajte na umjerenoj vatri dok tjestenina ne bude savršeno al dente i dok se krastavac ravnomjerno ne rasporedi.

Po želji dodajte malo sira, ili bosiljak, ili papar, te promiješajte prije posluživanja. Na tanjuru možete dodati još malo parmezana. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru