Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Nije sve u poklonima: Posvetite vrijeme obitelji i zabavite se

Nije sve u poklonima: Posvetite vrijeme obitelji i zabavite se

Božićni blagdani su idealno doba za kreiranje obiteljskih rituala koja djeci daju osjećaj sigurnosti i zajedništva. Potaknite ih da vam pomognu u pripremi kolača, biranju darova za ostale ukućane...

VIDEO

Blagdansko darivanje zbližava ljude i jača obiteljske, prijateljske te ljubavne veze, a pritom novac ne mora odigrati važnu ulogu. Tako je dar od srca mnogo vredniji od skupoga gadgeta, parfema ili odjevnog predmeta. Primjerice, ovaj Božić voljenome možete darovati zajedničku fotografiju, čestitku u kojoj ćete napisati zašto ga volite ili pripremiti njegov omiljeni desert.

POGLEDAJTE VIDEO O čarobnom blagdanskom tramvaju u Osijeku:

Pokretanje videa...

Osječani žive blagdansku bajku: Čarobni tramvaj stigao je u njihovo božićno selo VIDEO

No u osobito dragom sjećanju neće im ostati predmeti koje im kupite nego zajednička iskustva, npr., odlazak na koncert, izložbu, u kino, na tečaj plesa ili izlet u prirodu. Darivanje oslobađa endorfine, hormone sreće, te usrećuje više više nego primanje poklona, slažu se psiholozi.

Kuglice u kosi: Novi blagdanski hit je frizura kao božićno drvce
Kuglice u kosi: Novi blagdanski hit je frizura kao božićno drvce

Osim toga, ako ste velikodušni i nesebični, zračite pozitivnom energijom koja će kad-tad biti nagrađena, a i druge ćete potaknuti da se ponašaju slično vama. A ako dobijete poklon koji vam se ne sviđa, ne smijete to darovatelju pokazati jer on je sigurno imao dobru namjeru, a i to je već dar.

Pripazite da pokloni budu u skladu s vašim financijama. Potrošite li previše, osjećat ćete grižnju savjesti, a i mogli biste primatelja dovesti u neugodnu situaciju jer će se osjećati dužnim odvratiti vam jednako skupim darom. Također, pripazite da ne napravite pogrešku koji mnogi rade - kupuju ono što se njima sviđa, a ne primatelju.

cooking Christmas cookies

Božićni blagdani su idealno doba za kreiranje obiteljskih rituala koja djeci daju osjećaj sigurnosti i zajedništva. Potaknite ih da vam pomognu u pripremi kolača, izradi božićnih ukrasa, kićenju bora, ali i biranju darova za ostale ukućane. Povedite ih na božićne predstave ili koncerte. A da biste ih naučili velikodušnosti, recite im da odaberu igračku koju su spremni darovati siromašnoj djeci. 

Prije nego što kupite dar za drage ljude, pažljivo slušajte kada vam govore o nečemu što im se sviđa. Tako ćete, između redaka pročitati što bi ih obradovalo. Ako niste u tome uspjeli, samo se prisjetite njihovih hobija pa nabavite dar vezan uz njih. Nećete pogriješiti ni s poklon-bonovima ili pretplatama.

Mirisni paprenjak: Tradicionalni božićni kolačić uz koji se uživa
Mirisni paprenjak: Tradicionalni božićni kolačić uz koji se uživa

Ako zbog udaljenosti ne možete provesti Božić s najdražima, obradovat ćete ih snimkom obiteljskog slavlja, kićenja bora, a djeca mogu otpjevati božićnu pjesmu ili ispričati svoje vesele zgode. Poklone nikad nemojte slati preko posrednika, nego ih uvijek uručite osobno, a i pristojno ih je otvoriti pred darivateljem. Poslovnim suradnicima nemojte kupovati preintimne darove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku