Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Umjetnost u oku promatrača: Prelijepo cvijeće u kosi i kao 'instalacija' na pogačama

Umjetnost u oku promatrača:  Prelijepo cvijeće u kosi i kao 'instalacija' na pogačama

Novinarka Sonja Braut često iznenadi prijatelje na Facebooku svojim fotografijama detalja iz šetnje gradom ili prirodom, a ovog puta posvetila je objavu neobičnim umjetničkim instalacijama

VIDEO

Alexis Ferrer već devet godina istražuje kako kosu pretvoriti u slikarsko platno. Najbliži ostvarenju bio je prije četiri godine kada je na Tjednu mode u Barceloni pokazao fotografski ispis na kosi koja je virila ispod velovima zastrtih glava manekenki. No s najnovijom kolekcijom 'La Favorite' uspio je na kosu prenijeti uzorke baroknih tkanina sa cvjetnim granama, leptirima i kolibrićima. I nadahnut proljećem u francuskim vrtovima udružio je svoje zanatske vještine i naprednu tehnologiju da stvori efektne frizure za modnu pistu, a možda i neku posebnu prigodu - objavila je dugogodišnja zagrebačka novinarka i urednica Sonja Braut, ispod fotografija njegovih frizura koje je prenijela na svom Facebook profilu.

.

Pokretanje videa...

01:18

Sonja je i dosad često znala skrenuti pažnju na neke posebne detalje iz šetnje prirodom ili Zagrebom i svojim zanimljivim  crticama iz povijesti grada ili osvrtima vezanim uz svakodnevicu iznenaditi i potaknuti na razmišljanje, a ova je objava dodatna potvrda da ljepota i umjetnost žive poseban život u oku promatrača, koji na svijet gleda otvorena srca i s puno znatiželje.

Sreća je da ih ima, te da ponekad imaju vremena i za istraživanje Interneta, jer mnogi od nas u svakodnevnoj žurbi ne bi primijetili ovakve 'sitnice', što bi, bez sumnje, bila šteta. 

Uz prelijepe frizure koje krasi cvijeće u kosi, Sonja je ovog puta izdvojila i pomalo neobičan umjetnički projekt: Ukrašavanje pogača. 

- Teri Culletto, poznatija kao Vineyard Baker, izabrala je tijesto za pogače kao podlogu za jestive cvjetne instalacije nadahnuta Van Goghom i nazvala ih Van Dugh. Za talijanske pogače zainteresirala se prije tri godine kada se pripremala za predavanje polaznicima tečaja za odrasle, i pomislila da bi ukrašene mogle izgledati ljepše.

Otad ih ukrašava sjeckanim povrćem, najviše svježom paprikom, cherry rajčicama, mladim lukom i vlascem, te začinima i začinskim biljem. A osim u ljetnoj varijanti, priprema i pogače za druga godišnja doba, koristeći mak, vinovu lozu i druge namirnice - piše Braut. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj