Lifestyle

Komentari 1

Unajmili su virtualnu dadilju jer je vrtić bio zatvoren, nisu jedini

Unajmili su virtualnu dadilju jer je vrtić bio zatvoren, nisu jedini

Kako mnogi roditelji koji rade od doma muku muče s djecom, niz britanskih tehnoloških tvrtki je ponudilo svoja rješenja. Jedna od njih je i virtualno čuvanje djece

Osnivač ideje Richard Conway je priznao kako mnoge roditelje nije uvjerila njegova ideja o 'virtualnim dadiljama' koje bi bile uključene preko Zoom poziva.

- Mnogi su ljudi rekli da je to suluda ideja i da znači ostavljanje djeteta samog kući - kaže osnivač tvrtke 'Childcare.co.uk.'

Usluga je dizajnirana tako da mama ili tata mogu obavljati neki posao kod kuće, dok netko drugi preko ekrana na računalu zabavlja djecu. Dijete mora imati najmanje dvije godine da bi roditelji mogli koristiti ovu uslugu.

POGLEDAJTE VIDEO (greške u odgoju):

- Mlađa djeca trebaju malo zabave, a ako roditelji rade, ne mogu im uvijek odvojiti onoliko vremena koliko trebaju, pa smo mislili da bi posjedovanje virtualne dadilje, koja je prava dadilja putem videa, bilo izvrsno rješenje - objasnio je Conway.

Dodaje da je putem njegove web stranice sada dostupno više od 4.000 virtualnih dadilja i da se više od 50.000 roditelja raspitivalo o usluzi.

Međutim, sigurno je reći da ova ideja nije prihvatljiva za svakog roditelja. 

Stručnjakinja za roditeljstvo Sarah Ockwell-Smith,  kaže kako ova usluga ne može biti zamjena za ljudsku interakciju.

- Odvajanje djece od prijatelja i rodbine, koje bi obično često viđali, ali sada mogu gledati samo preko ekrana, i premještanje svih društvenih interakcija i predavanja online, mislim da je stvorilo malu tempiranu bombu - rekla  je Ockwell-Smith.

Ranije ove godine, Thea Herodotou (37), viša predavačica u Londonu, unajmila je virtualnu dadilju koja je čuvala njezinu kćer Zoe (5) jer je vrtić bio zatvoren.

- Suprug i ja bismo često napravili pauzu od posla i zabavljali Zoe, ali to je bilo stresno i nije bilo dovoljno - rekla je Thea.

Zato su unajmili Antoinette Wood, registriranu profesionalnu dadilju, sat vremena dnevno.

Zoe je trebalo malo vremena da se privikne na svoju online dadilju, ali kada se naviknula više nije bilo problema.

Antoinette je dodala kako se online čuvanja izvode po sat vremena jer mala djeca imaju kratak raspon pažnje

-  Naš sat se sastoji od pričanja priča, pjevanja, brojanja i raznih igara. Sat vodi dijete, a svaki dan sat završavamo plesom oko dnevne sobe - otkrila je Antoinette, a piše BBC.

 

Najčitaniji članci