Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Unesite u dom malo proljetnog optimizma uz ovih par savjeta

Unesite u dom malo proljetnog optimizma uz ovih par savjeta

S dolaskom sve dužiš dana, a nadamo se konačno i viših temperatur, vrijeme je da s njima promijenimo male stvari u našem domu kako bismo ugodnije živjeli

VIDEO

- Okolina stvarno utječe na vaš način razmišljanja, pa ja kad se vrijeme promijeni uvijek ažuriram ukrase kako bi odgovarali sezoni. Trenutno želim miris svježeg cvijeća i osjećaj prozračnosti - kaže Kate Hamilton Gray, dizajnerica interijera u New Yorku i vlasnica Hamilton Gray Studija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Wespa spaces cooworking prostor za najam ureda 05:07

Srećom, takve male promjene ne zahtijevaju od vas da potrošite puno novca. Kate je za magazin Shape podijelila nekoliko jednostavnih savjeta za pripremanje doma u proljeće: 

1. Držite se prirodnog

Velike grane cvjetova daju proljetni ton domu, kaže Hamilton Gray. 

- Cvijeće je prekrasno te označava novi početak. Prozračnost i prirodni ukrasi poput cvijeća u domu, poboljšavaju mentalnu energiju i unose osjećaj smirenosti - nadodaje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by P I A ✨ (@livewithpia)

2. Svijeće, voće...

Na sredinu stola stavite veliku zdjelu s voćem ili povrćem. Na šanku ili malenom stoliću držite posudicu s kavom i šalice. 

- Neka vaš prostor izgleda estetski lijepo i neka vas istodobno oduševljava sa svježim proizvodima koje ćete imati nadohvat ruke - govori dizajnerica interijera. 

Odaberite sezonsko voće i povrće, poput marelica, šparoga, artičoka i slično. Osim toga, ne zaboravite na mirisne svijeće. Uzmite neke voćne ili lagane mirise kao što su vanilija, tropsko voće, orhideja i slično. Uz svijeću možete kombinirati i mirisne štapiće. Vaš dom će uz voće, povrće i mirisne svijeće mirisati poput pravog izleta u prirodu.

3. Razvedrite i osvijetlite prostor

- Prvo što trebate napraviti nakon zime je detaljno očistiti prozore. Vaš dom biti će pun prirodne svjetlosti koja je ključna za atmosferu koja vibrira energijom i radošću - savjetuje Kate.

Izlaganje sunčevoj svjetlosti povećava serotonin, koji vam pomaže u suočavanju s tjeskobom te jača sreću i fokus.

- Često otvarajte prozore. Ja to radim stalno u proljeće kako bi mi dom bio što prozračniji. Lagani vjetrić, svjež zrak, prirodni mirisi, sunčeva svjetlost - udišu novi život u vaš prostor - nadodaje.

4. Uredite kutak u kojem radite 

Otkako je počela pandemija sve više ljudi ovdje provodi dane. No ta prostorija se obično zanemaruje prilikom uređenja i na nju se najmanje usredotočujete. 

- Male promjene mogle bi vas više nadahnuti i motivirati zato i toj sobi dodajte proljetne energije. Za početak možete dodati neke sitne detalje poput nove biljke, nove prostirke, nove šalice za kavu, nove fotografije ili novog ukrasa - objašnjava Kate.

Osim toga, bilo bi dobro taj prostor organizirati. Što znači izbaciti sve nepotrebne dokumente i organizirati stvari koje vam trebaju ili će vam trebati. 

5. Promjene u spavaćoj sobi

- Proljeće je idealno vrijeme za nove plahte. Ja osobno volim lanene. One su prozračne, mekane i ugodne za spavanje na toplijim i vlažnijim temperaturama. Odabire neke svjetlije i toplije boje. Ja uvijek zamijenim svoju zimsku i tamniju posteljinu za onu svjetliju i laganiju - govori Hamilton.

6. Unesite malo optimizma

Objesite novo umjetničko djelo koje 'priča' optimistično i radosno, ono koje zrači energijom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hunker (@hunkerhome)

- Ništa skupo samo ono što šalje dobre vibracije. U lokalnim trgovinama i na internetu stvarno možete pronaći puno toga. Zaista se može pronaći interesantna proljetna fotografija - kaže dizajnerica interijera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa