Obavijesti

Lifestyle

Komentari 33

Sprovod, pletivo i arhitektonski stil na prvoj večeri Dreft FW-a

Sprovod, pletivo i arhitektonski stil na prvoj večeri Dreft FW-a
89

Najviše pompe na prvoj večeri Dreft Fashion Weeka Zagreb izazvao je pogreb koji je pripremio Toni Rico, a najiščekivanija revija bila je ona mladog Manuela Maligeca

VIDEO

Prvu večer Dreft Fashion Weeka u Hypo Centru otvorio je Toni Rico svojom muškom kolekcijom "Tužni trenuci". Najviše zanimanja izazvao je pokojnik u lijesu na sredini piste i žena koja za njim tuguje. Nakon svakog izlaska modeli su se zaustavljali kod njega i blagoslivljali ga, dok su ženi pružili riječ utjehe. Na kraju su se okupili oko njegova lijesa. 

Hvarski je dizajner inače inspiraciju za sezonu proljeće/ljeto 2013. pronašao u sprovodima i baki Anki Carić-Rico. Nit vodilja je dandizam, a dizajner svaki komad vidi kao klasik koji ne traje samo jednu sezonu. Dominiraju baloneri, klasični sakoi s neobičnim zipovima, kožni korzeti spojeni s košuljama, mini leptir-mašne i tamne boje.

Upravo je kožni korzet izazvao najviše pompe, a i Ines Preindl i Bojan Jambrošić slažu se da muškarci u Hrvatskoj još uvijek nisu spremni nositi nešto toliko hrabro i neobično.  

"Walking Dreams" isprepleteni pletivom i printevima

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon Rice uslijedila je kolecija [ep_anoui] iza koje se krije Eva Poleschinski iz Beča. Mlada je dizajnerica istu kolekciju "Walking Dreams" predstavila i na Mercedes Benz Fashion Weeku u Berlinu. Kolekcijom dominiraju pletiva, jednostavne linije, prozirni materijali te žute i maslinasto zelena boja koju dizajnerica suprotstavlja sjajnom printu. 

Metalik "uggsice" u veselim bojama zavladale pistom

Poslije mlade Bečanke, najnoviju kolekciju popularnih "uggsica" predstavila je australska modna kuća UGG. Reviju su otvorili mališani u veselim bojama. Urbana kolekcija spoj je modernog i causal stila, a od "uggsica" moglo se vidjeti sve, od onih klasičnih, sjajnih pa sve do kućnih papuča i čizama nalik na disco kuglu.  

Borba za preživljavanje Zjene Glamočanin

Nakon revije australske modne kuće svoju je kolekciju predstavila Zjena Galmočanin koja je inspiraciju pronašla u ljudskoj izdržljivosti i preživljavanju. "Uže spas ili omča oko vrata" ima i sociološku notu, naime, dizajnerica tvrdi kako su pokretači cijele kolekcije zapravo mladi, visoko obrazovani ljudi, bez posla kojima je svaki dan borba za opstanak. Dizajnerica spaja rokerske motive s neobičnim tajicama, a od materijal dominira koža. Osnovne boje su crna, bijela i žuta, a žestok dojam odaje užad koja se spaja s kreacijama. 

Aritektonski pristup modi Manuela Maligeca

Prošlogodišnji pobjednik Dreft Next Generation natjecanja, Manuel Maligec inpsiraciju za debitantsku kolekciju "Baptisam" pronašao je u arhitekturi Ludwiga Mies van der Rohea, jednog od arhitekata Bauhausa. Kolekcija se bazira na crnoj i bijeloj boji, jednostavnosti, prozirnim materijalima, pročišćenim linijama i arhitektonskom pristup oblikovanju. Mladi se dizjaner vodi krilaticom "manje je više". Decentno, ali ženstveno njegova je poruka.

Najišečivanija revija bila je upravo njegova revija, istaknule su blogerica Ljupka Tanevska i Ines Preindl.  

Bollag neobičnim vezovima odao počast svome domu 

Poslije hrvatske mlade nade, hrvatskoj se publici predstavio i švicarski dizajner Nino Bollag. Dizajner koji inače izlaže na Paris Fashion Weeku, predstavio je "Heimat". U kolekciji nastoji dočarati svu ljepotu svoga doma, vlastitim ilustracijama i ručno rađenim čvorovima i vezovima. Dominiraju ženstvene haljine, a poseban šarm kolekciji daju prorezi na "pravim" mjestima i miješanje osnovnih boja s jarkim nijansama. 

Spoj nespojivog na reviji Kristine Burje

Modnu večer zatvorila je revija modne kuće Krie Design iza koje se krije svima znana Kristina Burja. "Angel in Hell" su zapravo dvije kolekcije u jednoj, casul i elegantan. Šarene trenirke ukrašene su satenskim vrpcama, a drugi dio kolekcije su ženstveni i lepršavi modeli koji su prava suprotnost udobnim trenirkama. 

Ni ovaj modni događaj nije prošao bez poznatih zvijezda kao što su Doris Pinčić, Barbara Radulović, Neda Parmać i Antonija Blaće. 

Dreft Fashion Week Zagreb

Dreft Fashion Week Zagreb ove sezone pratit ćemo od 24. do 26. studenog u multimedijalnoj dvorani Hypo Centra u Zagrebu. Svoja gostovanja najavili su renomirani domaći te strani dizajneri koji su se ove godine predstavili na londonskom, milanskom i pariškom Tjednu mode. Revije možete pratiti svaku večer od 20.30 sati. Prvu večer predstavit će se Toni Rico, [ep_anoui] by Eva Poleschinski, UGG, Zjena Glamočanin, Manuel Maligec, Nino Bollag te Krie Design by Kristina Burja.

Drugu večer pogledajte kolekcije Sisleya, Benettona, Mladena Grubića, Superateda, Aba-e i Steven Taia. Finalnu večer svoje će modne vizije predstaviti Iva Karačić, Iggy, Natalija Smogor, Lucija Myšičkova, Ada Zanditon, Ana Kujundžić i Ivana Popović, a u nedjelju DFWZ zatvara humanitarni fashion buvljak.

 Ne propustite modni događaj sezone i uživajte u revijama uz 24sata.hr! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru