Lifestyle

Komentari 2

Upoznavanje roditelja: Neka prvi susret prođe bez stresa

Upoznavanje roditelja: Neka prvi susret prođe bez stresa

Ako vas pozovu kod sebe doma na ručak, ponudite se za pomoć u pripremi, prije susreta saznajte nešto više o njihovim interesima te se nikako nemojte hvaliti

Iako o partneru znate gotovo sve, isto ne vrijedi i za njegove roditelje. Saznajte nešto više o njima prije nego li ih upoznate, koju vrstu hrane vole, kako zamišljaju omiljeni godišnji odmor, imaju li hobije... Upravo će vam to pomoći da "probijete led" tijekom ručka, a da biste izbjegli neugodnosti s partnerom dogovorite koje su teme zabranjene, poput politike, vjere ili pak bolesti. Muškarcima se preporučuje priupitati svoju dragu za koji nogometni klub njezin otac navija kako bi se znao pripremiti i izbjeći eventualne nesuglasice.

Ne otkrivajte pikanterije

Ako roditelji vašeg partnera koriste nadimke ili interne fore koje samo oni razumiju, to ne znači da se i vi trebate uključiti. Želite li ispričati kako ste se upoznali, izostavite sočne pikanterije i dajte im do znanja da ste uljudni i spremni slušati njihove priče umjesto da sebe stavljate u centar pažnje. 

Ne odbijajte poziv

Bez obzira na to koliko ste u vezi sa svojim partnerom, ako vas njegovi roditelji pozovu na večeru, nemojte ih odbijati. Ako to učinite, mogli bi pomisliti da ste nepristojni i prije nego su vas upoznali. 

Organizacija prvog susreta

Ako imate priliku sami organizirati prvi susret, izaberite mjesto na kojemu se vi osjećate ugodno, a ujedno znate da je hrana izvrsna. Prvi susret s roditeljima nije vrijeme za eksperimentiranje. 

Ponudite pomoć

Pozovu li vas u svoj dom na ručak, obavezno ponudite pomoć bilo da je riječ o pripremi hrane ili pospremanju nakon objeda. Najvjerojatnije će reći da ne treba, ali barem će uvidjeti vaše dobre manire i poštivanje njih kao domaćina. 

Ne trudite se previše kako bi ih impresionirali

Bez obzira na to kakav život vodite, prvi susret s roditeljima nije vrijeme za hvalisanje. Uvijek budite iskreni jer bi se vam u suprotno moglo dogoditi da vas laži koštaju njihova poštovanja, ali i veze. 

Najčitaniji članci