Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Uskoro koncert 'Želim život', a evo kako i vi možete podržati Zakladu Ane Rukavine

Uskoro koncert 'Želim život', a evo kako i vi možete podržati Zakladu Ane Rukavine

Zaklada Ana Rukavina poziva građane na koncert 25. studenog na Trgu bana Jelačića. Sredstva koja se prikupe u akciji idu za širenje registra i edukaciju liječnika

VIDEO

Nakon trogodišnje pauze, u subotu, 25. studenog,  ponovo očekujemo tradicionalni humanitarni koncert „Želim život“, u organizaciji Zaklade Ana Rukavina i Nove TV. Koncert će se kao i obično održati na Trgu bana Jelačića, s početkom u 21:15 sati, a među izvođačima su Prljavo kazalište, Vatra, Miroslav Škoro, Lidija Bačić, Damir Kedžo, grupa Feminnem, Luka Nižetić, Klapa Cambi, Mile Kekin, Lorena Bućan i Zsa Zsa. 

POGLEDAJTE VIDEO: Tko je bila Ana Rukavina?  

Pokretanje videa...

01:01

Božićni koncert vrhunac je akcije „Želim život“, u sklopu koje se predano radi na prikupljanju sredstava za daljnje širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te na stručnom usavršavanju mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija, kao i financiranje projekata kojima je svrha istraživanje novih mogućnosti liječenja malignih bolesti.

'Dok god dišem, Ana će biti uz mene i uvijek ću joj biti mama'
'Dok god dišem, Ana će biti uz mene i uvijek ću joj biti mama'

- Hvala svim dobrim ljudima što svake godine pružaju sve veću podršku radu Zaklade Ana Rukavina i time pomažu ostvarenju zajedničkih plemenitih ciljeva. Pozivam sve građane dobre volje da i ovog studenog zajedno s nama slave život i obilježe blagdansko vrijeme u znaku ljubavi, veselja i nesebičnog pomaganja drugima, poručila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Dugogodišnjom predanošću i stvaranjem velike zajednice dobrih ljudi, Zaklada je omogućila proširenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te osnivanje javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina, u sklopu KBC-a Zagreb, a transplantaciju za spas života dobilo je 167 osoba. Zahvaljujući vrijednom radu Zaklade i velikodušnoj potpori građana, od početka njenog djelovanja, Hrvatski registar narastao je na sveukupno 63.291 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Isto tako, organizirano je 477 akcija upisa u Hrvatski registar u preko 150 gradova i mjesta diljem Republike Hrvatske, od toga 23 akcije u 2023. godini. Prema izvješću Svjetskog registra iz 2014. godine, Hrvatska je 11. država u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika te osma u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika. 

Zaklada je omogućila stručno usavršavanje mladim liječnicima te je dosad osmero liječnika iz Republike Hrvatske dobilo priliku razvijati se na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije kako bi po povratku mogli pomoći pacijentima u domovini.

Samo 18 dana prije smrti Ana Rukavina napisala je 'Želim život' i time spasila puno drugih
Samo 18 dana prije smrti Ana Rukavina napisala je 'Želim život' i time spasila puno drugih

Zaklada Ana Rukavina je od siječnja do rujna 2023. godine donirala sredstva hrvatskom zdravstvu za stručno usavršavanje i projekte u vrijednosti od 237.083 eura. Od samog osnivanja do danas, Zaklada je za hrvatsko zdravstvo donirala 9.885.000 eura, dok je za HLA tipizaciju i medicinski materijal utrošeno 4.100.000 eura vlastitih sredstava. Dolaskom na koncert i sudjelovanjem u humanitarnoj akciji „Želim život“ svatko od nas može pridonijeti stvaranju bolje budućnosti i nove nade u život onim najpotrebitijima.

Građani svoj doprinos mogu dati pozivom na humanitarni broj 060 9000 koji je omogućio Hrvatski Telekom. Cijena poziva iznosi 0,66 eura (+ PDV) odnosno 5 kuna (fiksni tečaj konverzije EUR=7,53450 HRK), a pozivi su mogući do 31. prosinca 2023. Donacije su moguće i putem KEKS Pay aplikacije Erste banke koja omogućuje svim korisnicima, neovisno u kojoj banci imaju otvoren račun, brzo, jednostavno i sigurno slanje uplata bez ikakvih naknada.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...
ISPRIČAO NAJBIZARNIJA ISKUSTVA

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...

Rad u trgovini seksualnih igračaka natjerao ga je da se susretne s vrlo 'ludim' situacijama i mušterijama, pa se tako susreo i s jednom vrlo riskantnom ponudom za brak

Jeste li ikad vidjeli nešto slično? Pokazala svoju novu manikuru i 'zgrozila' cijeli internet
ŠTO VI MISLITE?

Jeste li ikad vidjeli nešto slično? Pokazala svoju novu manikuru i 'zgrozila' cijeli internet

Umjesto lijepih uređenih varijanti sa sjajnim česticama ili nekom od proljetnih, pastelnih boja, ova se dama odlučila za mnogo 'opasniji' izgled noktiju
Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA ZA SUBOTU

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 27. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje