Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Uskrsni fini sendvič sa šunkom, umakom od hrena kao i jajima

Uskrsni fini sendvič sa šunkom, umakom od hrena kao i jajima

Uz ovaj sendvič obično se serviraju dva umaka od hrena pa svatko može izabrati koji mu više odgovara, govori chef Mario Vešligaj. Otkrio je i malu tajnu za odličan okus šunke

VIDEO

Sastojci: 100 grama hrena, maslac, 1 kiselo vrhnje, vezica mladog luka, može se koristiti i malo majoneze za umak od hrena u verziji s vrhnjem, 1 manja šunka ( prema afinitetima možete koristit i tzv. rol kuhanu šunku i ostavite je u vodi da se ohladi preko noći). Kuhajte kad zavrije po kg težine jedan sat na laganoj vatri, Sour dough focaccia ( najbolje kupiti u nekoj od danas dostupnih pekara cijeli blok i imate za 12 -16 sendviča) 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Najstarija pisanica u Hrvatskoj 01:19

Mala tajna za odličan okus šunke je kuhanje u bijelom vinu. Zamijenite trećinu hladne vode kojom na početku punite lonac sa šunkom, možete zamijeniti bijelim vinom te dodajte ružmarin list i papar u zrnu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Znate li zašto tradicionalno na Uskrs jedemo šunku i mladi luk?
Znate li zašto tradicionalno na Uskrs jedemo šunku i mladi luk?

Uz ovaj sendvič obično serviramo dva umaka od hrena pa svatko može izabrati koji mu više odgovara.

Umak od hrena s vrhnjem

  • 100 grama ribanog hrena
  • 3.5 - 4 dcl kiselog vrhnja
  • malo soli i papra
  • 2 velike žlice limunovog soka ili octa
  • Pola kavene žličice šećera u prahu

Sitno naribani hren pomiješajte s vrhnjem i šećerom. Posolite i popaprite po vlastitom ukusu te na kraju umiješajte limunov sok ili ocat.

Umak od hrena s jabukom

  • 100 grama hrena
  • 1.5 dcl bistre mesne juhe (ili povrtne) koju ste skuhali radi drugih potreba.
  • 1 jabuka domaćih sorti, ne Granny Smith i ostale zelene s velikim kiselinama.
  • sol
  • 1 mala žlica octa

Hren ogulite i naribajte pa ga prelijte vrelom juhom. Kada se ohladi, dodajte naribanu jabuku, sol i ocat pa promiješajte i probajte. Dosolite ako treba.

Dimljena, rolana, na kosti...: Kakvu šunku kupujete za Uskrs i na koji način je pripremate?
Dimljena, rolana, na kosti...: Kakvu šunku kupujete za Uskrs i na koji način je pripremate?

Narežite šunku, skuhajte tvrdo kuhana jaja te ih narežite. Razrežite kruh i namažite maslacem, pecite na tavi (može i gril tava) da malo zapečete kruh i dobije notu hrskavosti. Slažite nadjev tako da na obje strane kruha namažete umak od hrena prema željama pa šunku i jaja, te narezan mladi luk. Uz sendvič možete poslužiti još cherry rajčice, rotkvice ili kisele krastavce. Dobar tek

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam