Uz kadulju pobijedite simptome menopauze, viroze i upalu grla | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Uz kadulju pobijedite simptome menopauze, viroze i upalu grla

Uz kadulju pobijedite simptome menopauze, viroze i upalu grla
1

Latinski naziv kadulje u korijenu ima značenje ‘spasiti’, ‘izliječiti’ jer su je stari narodi koristili u liječenju raznih bolesti, a engleski naziv joj je ‘sage’, što označava mudrost

VIDEO

Jedna je od najrasprostranjenijih i najcjenjenijih ljekovitih biljaka našeg podneblja. Nazivaju je i kraljicom ljekovitog bilja, a njen latinski naziv (salvia officinalis), u korijenu ima značenje “spasiti”, “izliječiti”, jer su je stari narodi koristili u liječenju raznih bolesti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

čaj 00:38

Officinalis znači “ljekovit”. Na engleskom kadulju zovu “sage”, što označava mudrost. Koristili su je za stimuliranje koncentracije i pamćenja, a smatra se da doprinosi i dugovječnosti.

Do otkrića antibiotika, čaj od kadulje korišten je kod upala grla, ždrijela, promuklosti, groznice, upala unutarnjih organa, za vaginalna ispiranja, kod tuberkuloznog znojenja i gljivičnih infekcija. U medicinskom smislu, kadulja je antibiotik širokog spektra.

Kućna prva pomoć: Slana voda i kadulja ublažavaju zubobolju
Kućna prva pomoć: Slana voda i kadulja ublažavaju zubobolju

Primjenjuje se i za regulaciju znojenja, kod navala vrućina u menopauzi, kod poremećaja menstruacije, za jačanje živaca, pročišćavanje jetre i kod reumatizma.

Možete je koristiti i kao začin - “podići“ će svako, pa i najobičnije jelo. Odlično se slaže sa crvenim mesom, a možete je kombinirati i s piletinom. No, čaj od kadulje nije preporučljiv trudnicama i dojiljama, kao ni djeci.

Protiv znojenja u menopauzi

Dokazano je da pijenje ovog napitka pomaže ženama koje pate od neugodnih simptoma koje donosi menopauza, a oni se uglavnom očituju pojavom iznenadnih valova vrućine i znojenja - nepredvidivi valunzi. Ako se redovito pije svaki dan po jedna šalica, čaj od kadulje protiv znojenja daje uspješne rezultate u osam tjedana.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:46
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Prema dijelovima lica i prstiju odredite veličinu vagine ili penisa potencijalnog partnera
LAKŠE DO ZADOVOLJSTVA

Prema dijelovima lica i prstiju odredite veličinu vagine ili penisa potencijalnog partnera

Drevna mudrost priznaje da nije baš sve u dužini i debljini, već postoje tehnike i položaji u seksualnom činu zahvaljujući kojima uz puno vježbanja i prilagodbe jedno drugom možemo nadoknaditi nedostatke