Lifestyle

Komentari 24

Vaše omiljeno alkoholno piće može otkriti nešto i o vašoj osobnosti: Pivo vole opušteni

Vaše omiljeno alkoholno piće može otkriti  nešto i o vašoj osobnosti: Pivo vole opušteni

Prema narodnoj predaji, piće koje pijete može reći nešto o tome tko ste. Na primjer, smatra se da su oni koji piju viski samouvjereni, a da pivopije znaju uživati te da su opušteni

Tim znanstvenika iz Australije otkrio je da postoji poveznica između osobnosti pojedinca i njegovog omiljenog alkoholnog pića kao i mjesta na kojem ga konzumira. Istraživanje je vodio Peter K. Jonason, a u njemu je sudjelovalo 1232 Australaca. Polovica su bile žene, polovica muškarci, prosječne dobi od 45 do 79 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Istraživači su ih pitali gdje najčešće konzumiraju alkohol i koju vrstu preferiraju, a dobili su i pismeni test u kojem su trebali otkriti čime se bave, jesu li zadovoljni svojim životom, imaju li povjerenja u druge i slično. Jonason i njegovi suradnici potom su izvršili statističke analize, otkrivajući odnose između preferencija povezanih s alkoholom i osobnosti. 

Otkrili su da su oni koji vole piti kod kuće više pesimistični i generalno tužniji za razliku od onih koji alkohol konzumiraju u kafiću. Oni su, pak, ekstrovertirani, vole druženja te su veseliji.

Ljubitelji piva i vina zadovoljni su svojim životom i otporniji su na nedaće. Vino vole oni koji su pristupačni i savjesni, a pivo oni koji su jednostavni, otvoreni i opušteni. Rezultati su pokazali i da su oni koji vole cidere i žestoka pića najneurotičniji.  

Znanstvenici su rekli da su ovi podaci vrlo zanimljivi, ali da je potrebno istraživanja kako bi ih do kraja utvrdili, piše Psychology Today.