Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Na drugoj večeri Dreft FW-a su zavladali šarenilo i asimetrija

Na drugoj večeri Dreft FW-a su zavladali šarenilo i asimetrija
74

Blještavilo boja na reviji Benettona, doza glamura na pistama Sisleyja, Superated je predstavio sportsku kolekciju, a Steven Tai je unio malo šmokljanskog štiha

VIDEO

Nakon stilskog šarenila s prve večeri, Dreft Fashion Week nastavlja u sličnom tonu. Drugu večer otvorila je revija modne kuće Sisley. Kolekcija za jesen/zimu 2012. je spoj tamnih nijansi i jarkih tonova, ali s dozom glamura. Izrazito je nosiva, prepuna pletiva, zemljanih tonova, a uz pravi modni dodatak dnevni look vrlo lako možete pretvoriti u noćni. Spajaju se lagani materijali s teškima, a osnovi komad su skinny hlače. 

Lepeza boja na reviji Benettona

Poslije stilskog miksa, uslijedila je revija talijanske modne kuće Benetton. Kolekcija za jesen/zimu 2012. pršti bojama, a inspirirana je engleskom baštinom, suvremenom umjetnošću i digitalnom fotografijom. Neobičan print Benetton je postigao tehnikom kompjuteriziranog pletenja. Uspješno spajaju flanel, vunu i tvid s udobnom, casual i sportskom kolekcijom.    

Rasplesani "Urbani ratnici" Mladena Grubića

Poslije talijanskih modnih kuća na red je došla revija zagrebačkog dizajnera nakita, Mladena Grubića. Ovom kolekcijom, dizajner kojeg obožava Josipa Lisac, proslavio je 25 godina rada. Grubić je vidi kao spoj plesa i ekstravagancije, pa je za potrebe revije angažirao plesnu skupinu Atomic Dance Factory. "Urbani ratnici" kako se kolekcija zove baziraju se na koži, lancima, nepravilnim karika, kožnim ovratnicima i robusnim komadima.   

Sportska elegancija s neonskim prizvukom iz radionice Superateda

Nakon ratničkog nakita počela je revija austrijskog modnog brand Superated iza kojeg se kriju Peter Holzinger, koji je zanat učio u modnoj kući Victor&Rolf i kod novog dizajnera Diora, Rafa Simonsa te Christian Moser. "Sugar&Fat" kolekcija je zabavna i prava sportska elegancija, a dizajnerima je najbitnija udobnost koju takva vrsta odjeće pruža. Dominiraju tamne nijanse koje se suprotstavljaju neonskim bojama poput žute, zelene, plave i ljubičaste, a nosi se sve, od prugica do asimetričnih krojeva.   

Romantična Rimljanka na zagrebačkim pistama

Kolekcija Abe Tomčić Drvar spaja nježnu i grubu stranu žene. Istovremeno je romantična, ali i žestoka, a dizajnerica je inspiraciju pronašla u starim Rimljankama odnosno remenčićima oko njihovih haljina. Upravo su ti remenčići nit koja povezuje cijelu kolekciju, a prevladavaju lepršavi materijali i osnovne boje, crna i bijela.  

Steven Tai predlaže šmokljanski stil 

Drugu večer zatvorila je revija mladog londonskog dizajnera Stevena Taija, inače dobitnika Chloe nagrade na Hyeres Festivalu čiji je glavni sudac slavni Yohji Yamamoto, ima šmokljanski prizvuk, a poseban šarm daju joj asimetrični detalji. Posvećena je intelektualkama koje uspješno nose takav stil. Dominiraju hlače visokog struka u kombinaciji s majicama, a Tai se je poigravajući vunom i pamukom kolekciji dao dozu profinjenosti.  

Ni druga večer nije prošla bez hrvatskih zvijezda poput voditeljice Antonije Stupar Jurkin, Lorene Nosić, Ljupke Tanevske, Sammira i Anite Dujić. 

Dreft Fashion Week Zagreb

Drugu večer Dreft Fashion Weeka očekuju nas revije Benettona, modne kuće Sisley, austrijskog dvojca Superated, Mladena Grubića, Abe i Stevena Taija. 

Prvu večer imali smo prilike vidjeti pravi miks stilova, od performansa sa sprovodom do izvrsnog mladog dizajnera Manuela Maligeca. Kako je bilo i detaljnije o kolekcijama možete pročitati u našem članku

Večeras u 20.30 sati možete pogledati live stream iz Hypo centra, a već sutra očekuju nas nova dostignuća Ive Karačić, Iggyja, Natalije Smogor, Lucije Myšičkove, Ade Zanditon, Ane Kujundžić i Ivane Popović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku