Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Veganski restoran u Francuskoj dobio Michelinovu zvijezdu: 'Nitko nije vjerovao u nas'

Veganski restoran u Francuskoj dobio Michelinovu zvijezdu: 'Nitko nije vjerovao u nas'

Claire Vallée čvrsto je vjerovala u ideju da otvori veganski restoran, što je i učinila 2016. godine zahvaljujući novcu prikupljenom crowdfundingom i zajmovima banke specijalizirane za etičko financiranje

VIDEO

Veganski restoran pod nazivom 'Ona', koji vodi kuharica Claire Vallée, smješten u gradu Arès, blizu Bordeauxa, na jugozapadu Francuske, nagrađen je Michelinovom zvjezdicom, čime je postao prvi veganski restoran u Francuskoj koji je dobio to priznanje. 

POGLEDAJTE VIDEO: I vegani dobili kondome

Pokretanje videa...

00:48

Naziv 'Ona' je skraćenica od 'Origine Non-Animale' i označava hranu čije porijeklo nije životinjsko, a chefica Claire vrlo je emotivno zahvalila ljudima koji prate njihovu stranicu, ljudima koji su sudjelovali u crowdfunding kampanji kad je skupljala novac za otvaranje restorana, te na pozitivnim kritikama medija, nakon što je u ponedjeljak objavljeno francusko izdanje Michelinovog vodiča, prenosi BBC. 

Michelin je ranije dodijelio zvijezde vegetarijanskim i nekim veganskim restoranima diljem svijeta, uz naznaku da povrće i biljna kuhinja imaju svoje mjesto u vrhunskim objektima u kojima su inače meso i riba donosili nagrade.

- Hvala vam, jer ste vjerovali u mene, u moju okladu da vrijedimo, uza sve moje sumnje, strahove i strepnje. Zahvaljujući našem zajedničkom radu tijekom ove posljednje četiri godine, danas smo dobili prvu zvijezdu u Michelinovom vodiču - stoji u Claireinoj objavi na Instagramu. 

- Nastavit ćemo tim putem, jer je ova zvijezda moja, vaša, ona koja definitivno dovodi biljnu gastronomiju u zatvoreni krug francuske i svjetske gastronomije - dodala je. 

Claire je restoran otvorila  2016. godine, zahvaljujući novcu prikupljenom crowdfundingom i zajmovima banke specijalizirane za etičko financiranje.

- Osjećala sam se kao da me udario vlak - rekla je kad je prošlog tjedna primila poziv iz Michelinovog vodiča s informacijom da je dobila priznanje. Osvojila je i zelenu zvijezdu, koja se dodjeljuje za čvrsto slijeđenje etike u praksi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @claire_vallee_

Claire kaže kako je pokušala dobiti zajam od poslovnih banaka, no njihova je ocjena bila da otvaranje takvog restorana neće biti isplativo. Također, mjesto koje je odabrala za restoran nisu smatrali obećavajućim, zbog čega su joj dobivena priznanja još važnija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...
ŠTO VAS ČEKA DANAS?

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...

Pročitajte dnevni horoskop za petak 10. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Znakovi Zodijaka koji će pronaći ljubav u drugoj polovici 2024.
PET SRETNIKA

Znakovi Zodijaka koji će pronaći ljubav u drugoj polovici 2024.

Ako je riječ o ljubavnoj suši, određenim će se znakovima sreća ipak nasmiješiti - riječ je o onima koji će uskoro uživati u novoj, prekrasnoj romansi
'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'
ŠTO MISLITE O IDEJI?

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'

Amerikanci Marcy Donnelly (50) i Chris Buerger (52), spojili su svoja prezimena kada su se vjenčali 2000. godine. Kažu da je počelo kao šala, no na kraju im sve ima smisla