Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Vegetarijanci imaju bolji spolni život, a i značajno su 'živahniji'

Vegetarijanci imaju bolji spolni život, a i značajno su 'živahniji'
1

Novo istraživanje objašnjava razlike u libidu i seksualnom zadovoljstvu između vegetarijanaca i mesojeda, pri čemu su, vjerovali ili ne, vegetarijanci u velikoj prednosti

VIDEO

Prema ovom istraživanju, 57 posto vegetarijanaca tvrdi da ima spolne odnose 3-4 puta tjedno u odnosu na 49 posto mesojeda. Također, 58 posto vegetarijanaca (u usporedbi s 35 posto mesojeda) tvrdi da su radije 'davatelji', nego 'primatelji' u spavaćoj sobi. Mnogo je razloga zbog kojih vegetarijanci imaju bolji seksualni život, od zdravije prehrane koju je lakše probaviti do fizički privlačnijeg izgleda zbog vitamina u njihovoj prehrani. Istraživanje iz 2020. koje je istraživalo 500 vegetarijanaca (od kojih su 38 posto vegani) i 500 mesojeda sugeriralo je da vegetarijanci imaju bolje, ispunjenije seksualne živote od onih koji jedu meso.

POGLEDAJTE VIDEO: Novi trendovi u prehrani

Pokretanje videa...

01:12

Ovo istraživanje provela je tvrtka Illicit Encounters, najveća britanska web stranica za dejtanje. Prema rezultatima ankete, vegetarijanci više uživaju ​​u predigri i 'dirty talku' od onih koje jedu meso.

Većina anketiranih vegetarijanaca (57 posto) tvrdi da ima spolne odnose 3-4 puta tjedno, dok većina mesojeda (49 posto) tvrdi da ih ima 1-2 puta tjedno. Uz to, 84 posto vegetarijanaca tvrdi da je zadovoljno svojim seksualnim životom u odnosu na 59 posto mesojeda. Iznenađujuće, ankete su pokazale da je 95 posto sudionika strogih vegana tvrdilo da je u potpunosti zadovoljno svojim seksualnim životom.

Istraživanje je otišlo još jedan korak dalje, te otkrilo u čemu to sudionici najviše uživaju u svom seksualnom životu:

  • 58 posto vegetarijanaca i 35 posto mesojeda tvrdi da više 'daju', nego 'primaju' u spavaćoj sobi
  • Većina vegetarijanaca i mesojeda uživa u ljubljenju (92 posto u odnosu na 79 posto) i predigri (88 posto u odnosu na 68 posto)
  • U prljavom razgovoru (dirty talku) uživa 48 posto vegetarijanaca u usporedbi s 35 posto mesojeda
  • U vezanju uživa 26 posto vegetarijanaca i 15 posto mesojeda
Dreamstime

Vegetarijanci bi stvarno mogli imati bolji seks, a evo i zašto

Vegetarijanska ili veganska prehrana promiče optimalnu tjelesnu funkciju

- Nikad ne podcjenjujte snagu biljne prehrane. Svaka biljka, sjeme ili plod ima snažan kemijski profil i hranjive sastojke koji promiču optimalnu tjelesnu funkciju za zdrav libido - piše Delfina Ure u časopisu Muscle and Fitness.

Također, jedenje manje mesa znači više energije za druge stvari (poput seksa). Vegetarijanci imaju bolju i lakšu probavu od onih koji jedu meso. Naime, biljke se lakše razgrađuju i imaju više hranjivih sastojaka što tijelu daje više energije bez osjećaja težine.

Erektilna disfunkcija je češća kod mesojeda

Istraživanja pokazuju da oko 75 posto muškaraca koji pate od srčanih bolesti također pate i od erektilne disfunkcije. Medicinski dokazi govore da jedenje mesa može uzrokovati impotenciju jer meso začepljuje arterije koje idu do svih organa, a ne samo do srca.

Prehrana i probava mogu omesti san, što može utjecati na seksualni život

Dobar san prirodno regulira atletske performanse i ne samo to, već san može utjecati na proizvodnju hormona, regulaciju raspoloženja, pamćenje i mentalne funkcije, a sve to zajedno može utjecati na seksualni nagon. Prema istraživanjima, jedan od tri Amerikanaca bori se s poremećajem spavanja, a među njima je najveći krivac prehrana i probava.

Fresh vegetables ready for cooking on a grill

Ako jedete puno mesa, koje opterećuje tijelo proteinima i ne može ih razgraditi, toksini se tada ne uklanjaju iz tijela i hranjive tvari ne dolaze u vaš sustav, te će zato s vremenom prirodni bioritmi vašeg tijela patiti.

Vegetarijanci mogu biti 'atraktivniji'

Prema istraživanju iz 2006. godine sa Sveučilišta Charles (u Češkoj), žene više preferiraju miris muškarca koji je vegetarijanac, nego miris muškarca koji jede meso. To ima smisla, s obzirom na to da se neobrađeni toksini iz mesa mogu ispuštati u krvotok i debelo crijevo, a zatim ih 'gurnuti' u pore na koži, zbog čega mesojedi imaju oštriji miris tijela od vegetarijanaca.

Netko na vegetarijanskoj ili veganskoj prehrani također može imati i bolju kožu. Tipična vegetarijanska prehrana sastoji se od puno vitamina A i C, klorofila i drugih vitamina/antioksidansa koji prirodno čiste i revitaliziraju tijelo (uključujući i našu kožu), piše Big Think.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa