Želite li predahnuti od mesa ili ga uopće ne jedete, onda je ovo je odličan recept za vas. Rižoto je jednostavno napraviti, a može vam poslužiti kao lagani ručak ili večera
RECEPT
Vegetarijanski rižoto od tikve uz dodatak sira ribanca i vrhnja
Sastojci:
- 24 dag riže
- 1 luk
- 1 hokaido tikva srednje veličine (oko 1,5 kg)
- sol
- papar
- list peršina
- 2 žlice ulja
- 2 žlice vrhnja za kuhanje
- malo maslaca
- 2 žlice sira ribanca
Priprema:
Tikvu operite, ne gulite, prepolovite i očistite koštice. Narežite na kockice i kuhajte 10 minuta. Kuhanu tikvu s vodom u kojoj se kuhala izmiksajte u pire u blenderu. Sjeckani luk posolite i pirjajte na ulju dok ne omekša. Dodajte mu rižu te je prepržite. Ulijte vodu i kuhajte prema uputama. Kuhanoj riži dodajte dvije šalice pirea te sol i papar.
Tikva ima slatkast okus, pa treba više začina. Nakon dodavanja tikve rižot kuhajte još 5 minuta uz neprestano miješanje, a pred kraj dodajte vrhnje za kuhanje i maslac. Pospite ribancem i sjeckanim peršinom. Ostatak pirea čuvajte u hladnjaku za sljedeća dva dana.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku