Lifestyle

Komentari 87

Velika nužda: Brisanje papirom nije najbolja opcija za higijenu, evo što bi trebali raditi

Velika nužda: Brisanje papirom nije najbolja opcija za higijenu, evo što bi trebali raditi

Neki toaletni papiri sadrže otrovne tvari kao što je klor izbjeljivač i mogu uzrokovati zdravstvene komplikacije, dok vlažne maramice mogu sadržavati nadražujuće tvari poput propilen glikola

Mnogi smatraju da je dovoljno jednostavno obrisati stražnjicu suhom maramicom bez da se operu i vodom. Stručnjaci preporučuju da se stražnjica nakon velike nužda opere vodom. Ovo je pet razloga zašto nije najbolje koristiti samo papir:

POGLEDAJTE VIDEO:

1. Brisanjem se šire bakterije

Višekratno brisanje toaletnim papirom čisti većinu nečistoća, ali također ovako možete širiti izmet duž stražnjice. To je posebno opasno za žene, jer bakterije mogu ući u njihov mokraćni trakt.

2. Mogli bi ostati ostaci

Jednostavno brisanje stražnjice toaletnim papirom ne funkcionira uvijek, a ostaci mogu ostati na onim teže dostupnim mjestima što može dovesti do svrbeža i tragova na donjem rublju.

3. Prekomjerno brisanje može imati loše posljedice

Prekomjerno brisanje maramicama može ozbiljno iziritirati osjetljivu kožu oko anusa i dovesti do zdravstvenih problema.

Fotolia

4. Može doći do začepljenja wc školjke

Ako perete stražnjicu, manja je vjerojatnost da ćete iskoristiti velike količine toaletnog papira, što znači da vjerojatno neće doći do začepljenja WC školjke. 

5. Manje kemikalija

Neki toaletni papiri sadrže otrovne tvari kao što je klor izbjeljivač i mogu uzrokovati zdravstvene komplikacije, dok vlažne maramice mogu sadržavati nadražujuće tvari poput propilen glikola. Voda će osigurati da te tvari ne ostanu dulje nego je potrebno, piše Daily Star.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU 'TKO MI BOLJE KUHA?':