Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
95 komentara

Velike grudi, obla stražnjica i uzak struk - nisu svugdje važni

U Argentini je važan tanak struk dok su u Meksiku bitni široki bokovi i veće grudi. U Čileu je 'na cijeni' prćasta stražnjica, a u Peruu obožavaju zaista oble bokove i stražnjicu te jače noge

95 komentara

Fotografije iste 28-godišnje djevojke fotošopirana je tako da pokaže kakva figura ženskog tijela se smatra savršenom u raznim dijelovima svijeta. Grafički prikaz FitRated pokazao je kako nije baš svugdje najpoželjniji vrlo tanak struk i mala stražnjica.

Foto: fitrated.com

U projekt su uključili 15 zemalja, a tamošnji dizajneri su napravili prikaz žene za koju smatraju da je savršen primjer žene u dobroj formi u njihovoj zemlji. U istraživanje su uključili Argentinu, Čile, Kinu, Italiju, Meksiko, Nizozemsku, Nigeriju, Peru, Filipine, Rumunjsku, Srbiju, Južnu Afriku, Španjolsku, Ukrajinu i SAD.

Foto: fitrated.com

Na primjer, u Argentini je važan tanak struk dok su u Meksiku bitni široki bokovi i veće grudi. U Čileu je 'na cijeni' prćasta stražnjica, a u Peruu obožavaju zaista oble bokove i stražnjicu te nešto jače noge. Definirane ruke u većini zemalja nisu bile toliko važne, tek u SAD-u, Španjolskoj i Italiji. U Srbiji vole žene prosječnog izgleda, bez posebno velikih ili malih bokova, struk je klasičan, a grudi ni male niti velike.

Dizajneri iz Meksika, Kine, Argentine, Nizozemske i Nigerije povećali su prsa originalnom modelu, što u ostalim zemljama nije bio slučaj. 

ŽENA IZ SNOVA 7 stvari koje ženu čine iznimno seksipilnom, a nisu bujne grudi

Ideali ljepote kroz povijest

U ovom kratkom videu pogledajte kako se ideal ženske ljepote i seksepilnosti mijenjao kroz povijest. Ono što se smatralo vrlo atraktivnim, kasnije to nije bilo.

Nakon razdoblja kada su debeljuškaste žene bile savršene, došao je period mršavica koje nemaju obline i izgledaju kao da bi ih trebalo pošteno nahraniti. Srećom, ljudi pomalo dolaze pameti pa su sve poželjnije punije žene bujnih oblina na kojima se vidi da su zdrave. 

Idealno žensko tijelo

Istraživači sa Sveučilišta u Teksasu kažu kako idealno žensko tijelo treba imati ovakve mjere: visina 1,68 metara, a proporcije 99-63-91. U tu sliku savršeno bi se uklopila Kelly Brook, predivan model i glumica iz Velike Britanije. Za njezino raskošno tijelo mnogi muškarci, ali i žene, kažu da je savršeno.

183573163 | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

NIJE KRIVA CAMILLA? Pravi razlog razvoda princeze Diane i Charlesa šokirao javnost

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message