Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Vesna Čipčić priznaje da ju je "Vruć vetar" vinuo u visine

 Vesna Čipčić priznaje da ju je "Vruć vetar" vinuo u visine
1

Svojom je osobnošću i ljepotom gledatelje očarala davnih dana kada je u “Vrućem vetru” igrala suprugu Ljubiše Samardžića, a do danas je ostvarila zavidnu karijeru

VIDEO

Glumica Beogradskog dramskog pozorišta Vesna Čipčić (60) i njezina kći, glumica Anja Alač, koju smo prošle godine gledali u seriji RTL televizije “Ruža vjetrova”, odlično se slažu kao majka i kći, ali i kao kolegice na daskama koje život znače. Obje briljiraju u predstavi “Moj sin samo malo sporije hoda”. Vesna kao dementna baka Ana ubire aplauz pri svakoj izvedbi, a jednako tako publika nagrađuje i njezinu kćer Anju Alač, koja igra Saru. Vesni je to šesti naslov u njezinu kazalištu, a Anji treća uloga otkako je ušla u angažman BDP-a. 

– Prvo sam prepoznala njezinu energiju na sceni. I temperament te posvećenost poslu. Zadovoljna sam njezinim startom. U kazalištu igramo u istim predstavama. Iz istinske ljubavi ušla je u ovu profesiju, a  mogla je doma vidjeti i negativne strane ove profesije. Nije upisala Akademiju da bude na naslovnicama, nego zato što voli glumiti. Tako se i odnosi prema poslu - govori Vesna. I sama je imala beskrajnu potporu svojih roditelja kad je upisivala Akademiju. Otac joj se bavio kazalištem, pisanjem, osnovao je mnoga lutkarska kazališta u Srbiji, igrao kao glumac amater. Prepoznao je Vesninu ljubav jer ju je i sam osjećao. 

– Kad sam upisala Akademiju, rekao mi je: ‘Volio bih vidjeti da uspiješ u tome, makar sutra umro’. Doživjela sam te riječi kao dobar vjetar u leđa. Znam koliko mi je značila njihova potpora, pa sam to dala i svojoj kćeri. Beskrajno sam je podržala jer je znala što želi. Nije išla grlom u jagode - kaže Vesna, koja je s Anjom i sinom Ivanom vrlo prisna. Anja, istina, živi s dečkom, ali 18-godišnji Ivan još je s majkom. Ide u četvrti razred gimnazije i želi upisati psihologiju, krenuti sasvim drugim putem nego što je majčin, očev i sestrin. Kao grom iz vedra neba prije tri godine prostrujila je vijest kako se poslije gotovo dva desetljeća braka glumica Vesna Čipčić i njezin suprug i kolega Aleksandar Alač razvode. Glumica o tome nerado govori, ali ipak priznaje da bi odnosi s bivšim suprugom mogli biti bolji.

- Kako vrijeme prolazi, sve je korektniji odnos, ali očekivala sam više i razumijevanja te poštovanja. Ostavili smo se međusobno. Kad do toga dođe, nije ni važno tko je koga ostavio. Nisam našla nekog drugog i nije treća osoba bila razlog razvodu. Moj najozbiljniji projekt u životu bila je obitelj. Jako sam ponosna i na Anju i na sina Ivana jer smo, bez obzira na raspad obitelji, ostali ozbiljna i skladna obitelj - govori Vesna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Poslovno, dodaje, nije imala teških trenutaka, no razvod joj je teško pao. Bio je to, priznaje, najteži trenutak u njezinu životu. Uspoređuje ga sa srušenom kućom, pa gradnjom nove, ispočetka. 

U ljubav, kaže, ipak nije izgubila vjeru. 

- Nadam se da će biti i toga. Ljubav je pokretač svega, bez nje je teško živjeti. To je važan segment u životu svakoga od nas. Ljubav me je punila i u kazalištu i da je nemam, ne bih bila ni takva glumica ni takva mama Anji i Ivanu - kaže glumica koja je svojom osobnošću i ljepotom gledatelje očarala još davnih dana kada je u “Vrućem vetru” igrala Vesnu, suprugu Ljubiše Samardžića.

Bila je tada, prisjeća se, najmlađa u ekipi serije te je uživala veliku pažnju i simpatije kolega. I ona je osjećala tremu spram njihovih već afirmiranih imena, ali to je, ističe Vesna, vrsta treme koja daje zamah, ozbiljnost i želju da i ona uspije. 

- Željela sam se vinuti u visine, poletjeti sa svima njima - priznaje Vesna. 

Kad danas pogleda unazad, poslovno nije nostalgična. Možda je moglo i drugačije i bolje, ali, toliko joj je, kaže, od Boga dano. Zahvalna je na lijepim nebeskim darovima. 

– Svako vrijeme nosi svoje breme, svoju ljepotu. Često kažem da bih se teško vratila na početak i mladost jer bilo je tu i teških, napornih trenutaka. No zaboravljam ružne stvari i pamtim samo lijepe. Toliko sam zadovoljna svojim ulogama da mogu samo biti sretna, nikako nostalgična. Spram zemlje jesam nostalgična. Dobrim dijelom se osjećam svjetski, osjećam sve te prostore moje bivše zemlje, dio su mene i moje ljubavi. To mi nitko ne može uzeti - kaže Vesna. 

U privatnom je životu neustrašiva mama. Anju, smije se, ne vreba iz prikrajka.

- Deset dana nakon što je Anja položila vozački pustila sam je na more u Kotor. I kupila sam joj auto. Otišla je najstrašnijom klisurom pa su me prijateljice pitale: ‘Kako si mogla?’. Djecu se mora pustiti. Mislim da  pretjerujemo, da ih od silne ljubavi davimo. Ne damo im da odrastu kad im je vrijeme, nego odrastaju sa zakašnjenjem - kaže glumica koja zadivljuje i slikanjem. 

Najljepši trenuci njezine kreativnosti su oni kad se nađe sama s tim bijelim platnom pred sobom, kistom i bojama. A rezultat koji postigne je, kaže, samo njezin. Od užurbanoga glumačkog posla odmor nalazi i u Rovinju u kojem je kupila manji stan.  

- Unutrašnjost Istre je čarobna, neistraženo bogatstvo. Kad sam sve to vidjela, imala sam dva dana grižnju savjesti što sam prije Istre zavirila u svaki kutak Toscane, Umbrije, pa tek onda Istre. Motovun, Pula i njihovi festivali, Portorož koji mi je godinama bio druga kuća, Venecija... Sve je blizu - kaže Vesna.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru