Lifestyle

Komentari 4

Vidal Sassoon unio je revoluciju u svijet kose: Osmislio je bob

Vidal Sassoon unio je revoluciju u svijet kose: Osmislio je bob

Šezdesete su bile dekada velikih promjena u društvu, a u svijetu frizerstva to je doba obilježio slavni londonski frizer koji je smatrao da kosa mora biti simetrična i u skladu s konturama lica

- Za mene frizura znači geometriju, kuteve, rezanje neravnih detalja i kreiranje sklada sa strukturom lica i konturama - komentirao je inovativni Vidal Sassoon (1928.-2012.), slavni londonski frizer koji je promijenio svijet ljepote, objavljeno je u dokumentarcu 'Vidal Sassoon: The Movie'.

Vidal je prednost dao rezu, osobnosti i isticanju balansa kose te je osmislio bob, kraću frizuru koja je u to doba bila početak velikih promjena u svijetu frizerstva.

POGLEDAJTE VIDEO: Kosa u duginim bojama

Do toga doba, žene su uglavnom nosile slične frizure, osobnost izgleda nije bila u fokusu svijeta stila.

Promjene je uveo Sassoon te se pritom inspirirao čistim dizajnom smjera u arhitekturi, Bauhausa.

- Kao frizer, želio sam promijeniti stvari - komentirao je Sassoon u jednom od intervjua. Majstor kose uistinu je uveo promjene u svijet ženske kose, dajući im slobodu da istaknu osobnost i skrate kosu po želji, a da budu stylish.

Donio je trend kratkih frizura, njegove obožavateljice i klijentice bile su nove generacije te glumice poput dizajnerice Mary Quant te glumica Sharon Tate i  Mie Farrow.

Sassoona je kasnije kraljica Elizabeta II odlikovala kraljevskom titulom zapovjednika reda Britanskog carstva.

Današnje bob frizure nastale su na originalnoj ideji jednog od najvećih frizera prošloga stoljeća.

Najčitaniji članci