Lifestyle

Komentari 2

Video s uputama japanke Marie Kondo: Ovako treba složiti veš

Video s uputama japanke Marie Kondo: Ovako treba složiti veš

Najpoznatija japanska organizatorica Marie Kondo napisala je i četiri knjige o organiziranju, a prodale su se u nekoliko milijuna primjeraka jer su kućanice diljem svijeta htjele slijediti njene tehnike

Nedavno je na Facebook stranici  digitalne kompanije MetDaan objavljen video koji prikazuje neke 'pametne načine presavijanja odjeće, i to onih 'nespretnih' predmeta koji svima zadaju glavobolje poput npr. posteljine. Video je brzo postao viralan, a u njemu su odjeću slaže najpoznatija japanska je organizacijska savjetnica Marie Kondo poznata i kao Konmari.

POGLEDAJTE VIDEO SA UPUTAMA:

Kondo je inače napisala čak četiri knjige o organiziranju u kućanstvu, a prodale su se u nekoliko milijuna primjeraka, pa ne čudi da su se u ovom videu odlučili slijediti upravo njene tehnike 'namotavanje' majica i ručnika za lice.

Djevojka u videu prikazuje kako se točno prema savjetima japanke slažu plahte, ručnici, ali i najobičnije majice - koje dijeli u dva okomita dijela (POGLEDAJTE GORE U VIDEU).

Započinje sa presavijanjem rukava i trećinom majice prema unutra, a zatim ju okomito 'prepolovi' i namota tehnikom koja je i proslavila Marie Kondo kad su sve kućanice u SAD-u i u Europi htjele znati sve što ona zna i biti tako spretne.

Video je sakupio 120.000 lajkova i impresioniranih 16.000 komentara - provjerite zašto i može li i vama koristiti. 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU VIDEO SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci