Lifestyle

Komentari 0

Vintage dizajn: Kad mladenke biraju vjenčanicu vlastite bake

Vintage dizajn: Kad mladenke biraju vjenčanicu vlastite bake

Ekonomska nestabilnost samo je dio priče, mlade cure biraju vjenčanice svojih mama i baka i radi održivosti, ljepote izrade same kreacije te činjenice da time čuvaju obiteljsko naslijeđe

Amerikanka Megan Gauthier je četvrta žena u obitelji koja je nosila istu vjenčanicu, koju je njezina baka kupila 1960. godine u robnoj kući za nešto manje od 2000 kuna.

Poput nje, i Krista Milich iz Ohia, bira za veliki dan bakinu kreaciju, koju je godinama gledala na starim fotografijama, piše Stuff. Kreacija sa čipkom na ramenima, od svile, elegantna je i jednostavna, idealna i danas.

POGLEDAJTE VIDEO: Dizajner Boris Pavlin koristi tehnike Visoke mode

Njezina sunarodnjakinja Tricia Jameson udala se u vintage haljini te je čuva za buduću mladenku - radi se o kreaciji koja broji čak 150 godina. Tada su vjenčanice bile plave, bijela je došla u modu oko 1900. godine.

Iako je ekonomično uzeti bakinu haljinu te je prekrojiti, dešava se promjena fokusa na održivi dizajn. Svadbe koštaju puno, a jedna od velikih stavki je i haljina, stoga se mladenke sve češće odlučuju na nešto što je godinama u obitelji.

Ovime odaju počast vlastitoj tradiciji te, naravno, nose originalnu vintage kreaciju.

Trendovi koji nam stižu i ovo proljeće naslanjaju se na retro stilove iz sedamdesetih i osamdesetih, a tu su i pedesete.

U skladu s time, hit su i retro stvari, odnosno vintage kreacije koje se kriju u brojnim second hand dućanima.

Najčitaniji članci