Lifestyle

Komentari 0

Virtualna Izložba 'Iz školskih udžbenika povijesti - remix'

Virtualna Izložba 'Iz školskih udžbenika povijesti - remix'

Arheološki muzej u Zagrebu priredio je virtualnu izložba 'Iz školskih udžbenika povijesti - remix' na kojoj su prikazani najpoznatiji predmeti koje čuva taj muzej

Virtualna izložba prikazuje najpoznatije predmete koje čuva Arheološki muzej u Zagrebu, a koji se fotografijom pojavljuju u svim hrvatskim udžbenicima za nastavu povijesti, priopćio je u srijedu Arheološki muzej koji je, zbog posljedica razornoga potresa u ožujku, zatvoren za posjetitelje.

Osim fotografija predmeta, izložba donosi visoko kvalitetne 3D modele i elemente 3D šetnje kroz stalni postav što, istaknuto je, gledatelju omogućuje novo i interaktivno iskustvo.

Podsjeća se da su najbrojnija publika Arheološkoga muzeja u Zagrebu učenici osnovnih i srednjih škola koji dolaze vidjeti sve ono o čemu uče na nastavi povijesti. Svaki prikazani predmet na ovoj virtualnoj izložbi ima i svoje poveznice što, sigurni su organizatori, potiče daljnje istraživanje.

Virtualna izložba "Iz školskih udžbenika povijesti - remix" edukacijska je interaktivna i didaktička. Namijenjena je svima, posebno djeci i mladima te nastavnicima povijesti koji će, vjeruju organizatori, sigurno pronaći puno zanimljivih materijala za pripremanje nastave.

Izložbu možete pogledati OVDJE.

Autorica virtualne izložbe je Zorica Babić, stručni suradnici su Jacqueline Balen, Maja Bunčić, Ivan Radman-Livaja, Igor Uranić, za fotografije zaslužan je Igor Krajcar, a za 3D modele Ana Solter.

Najčitaniji članci