Lifestyle

Komentari 41

Više seksa je bolje, no koliko ga zaista trebamo za sretnu vezu?

Više seksa je bolje, no koliko ga zaista trebamo za sretnu vezu?

Ima li seks neograničen utjecaj na stres ili postoji doza u kojoj ga je dovoljno, zapitali su se znanstvenici sa Sveučilišta Toronto koji su otkrili da postoji dobra doza za kvalitetnu vezu

Ljudi su generalno sretniji u odnosu u kojem je seks važan i neizostavan dio, no prijašnja istraživanja nisu rekla koliko je seksa potrebno za osjećaj zadovoljstva i povezanosti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Ima li seks neograničen utjecaj na stresu ili postoji doza u kojoj ga je dovoljno zapitali su se znanstvenici sa Sveučilišta Toronto koji su otkrili koliko je točno seksa potrebno za sreću u duljoj vezi ili braku, piše Huffington Post.

Prema 23-godišnjoj studiji na čak 25 tisuća ljudi, idealno je voditi ljubav jednom na tjedan. Istina je da više seksa definitino nije loše već dobro, no u duljim vezama i braku razina sreće ostaje ista ako je riječ o jednom ili više puta na tjedan, a problem je ako je manje od toga.

-  To je dobar podsjetnik za parove da ne osjećaju pritisak da bi seks trebao biti svaki ili svaki drugi dan. Ipak,  ne valja se zapustiti i ne truditi na tom dijelu odnosa, a jednom na tjedan će održati razinu intimnosti i strasti - kaže voditeljica studije, Amy Muise.

Dodaje kako se ta količina seksa ne odnosi na nove parove, koji su u pravilu seksaju češće.

Najčitaniji članci