Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

Više štete nego koristi: 5 riječi koje ne treba koristiti na poslu

Svatko na poslu želi pred kolegama i nadređenima biti elokventan, inteligentan i vjerodostojan, a da bi vas drugi tako i vidjeli, iz svog 'poslovnog vokabulara' itrebate izbaciti neke riječi

Foto: 123RF
10 komentara

Iskreno

Mnogi koriste ovu riječ kad traže posao ili prekidaju vezu, no njom možete ostaviti dojam da neki vaši prijašnji odgovori i nisu bili toliko iskreni.

Samo

Ova naizgled jednostavna riječ se prečesto bez razloga koristi, a lako može umanjiti vjerodostojnost i povjerenje, te negirati važnost neke poruke. Umjesto slanja maila koja počinje sa "Samo sam htio/htjela provjeriti ..." napišite jednostavno "Provjeravam jeste li..."

Foto: Dreamstime

Stvari

Riječ koja se može izbaciti ili zamijeniti smislenijim izrazima. Umjesto "Kako stvari napreduju s našim projektom?", pitajte jednostavno "Kako napreduje projekt?". 

Oprosti

Žene su najveći krivci za prečestu upotrebu ove riječi, a svatko bi se trebao prestati ispričavati za sve za što mu nije stvarno žao. Zato umjesto "Oprostite, u srijedu ne mogu", recite jednostavno  “Srijeda mi je rezervirana za nešto drugo, možete li neki drugi dan".

SAD BI DRUGAČIJE Razvedeni muškarac: Ovako se treba ponašati prema ženama!

Nadam se

Na radnom mjestu nemojte se nadati već napravite što trebate, savjetuje Forbes. Umjesto "Nadajmo se odgovoru do ponedjeljka", recite "Tražio sam odgovor do ponedjeljka ujutro, ako ga ne dobijem onda ću...".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message