Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
7 komentara

Viseće tegle za cvijeće i zastori - najjeftinije preuređenje doma

Unutarnji i vanjski prostor možete zatvoriti od pogleda zavjesama, no vodite računa da bude dovoljno materijala koji će vam osigurati privatnost, ali i “omekšati prostor”

Vibrant Outdoor Space With Hanging Daybed and Draperies
Foto: Brian Patrick Flynn
7 komentara

Pergola - aluminijska ili drvena konstrukcija krova koji pokriva malu sjenicu odličan je način da postignete ugođaj udobnog i privatnog prostora. Da bi izgledala bolje i bila čvršća, razmislite o tome da cementirate ili popločite podnožje, tj. da ga pokrijete brodskim podom koji podnosi vlagu. To će biti dobra potpora strukturi sjenice i dat će joj čvrstoću.

Unutarnji i vanjski prostor možete zatvoriti od pogleda zavjesama, no vodite računa da bude dovoljno materijala koji će vam osigurati privatnost, ali i “omekšati prostor”. Zato je dobro udvostručiti metražu materijala u odnosu na dužinu prostora koji želite pokriti. To vam ostavlja mogućnost da zavjese raširite ako je potrebno, npr. ako se želite zaštititi od buke kako biste odrijemali na terasi poslije ručka, ali i omogućuje da ih namjestite tako da ne ometaju pogled prema prirodi.

Foto: HGTV No posebnu čaroliju daju biljke u visećim teglama. Za pravilnu vizualnu ravnotežu dizajneri ističu kako skupina tegli treba biti u neparnom broju i visiti otprilike na visini na kojoj vam ne smetaju da bez naginjanja ili škiljenja gledate ispred sebe. 

Foto: HGTV

Paprati su idealan izbor za privatnost u vanjskom prostoru zbog njihove sposobnosti da osjenčaju prostor i rastu naširoko. Kad se razrastu, one će popuniti prostor iznad ležaljke grančicama koje rastu kaskadno što vam daje privatnost, zaštitu od buke, ali i stvara prirodnu atmosferu.

Pogled na veliku razlistalu zelenu biljku doslovno će vam odmoriti oči i dušu. Poseban dojam stvorit ćete i ako tegle u kojima vam raste cvijeće obložite mahovinom ili morskom travom. Mahovina daje iluziju da je tegla puno šira nego što jest, a ako ih dovoljno približite, to može stvoriti dojam travnjaka u zraku.

Foto: HGTV

I vinova loza može omekšati tvrde rubove pergole (sjenice). Kad se dobro razlista, osigurava savršenu privatnost. Učvrstite je dobro oko strukture, prvenstveno duž gornjih greda, pa onda pustite da se spuštaju.

  • Gusto i zeleno ide na dno Postavite biljke u nekoliko redova, tako da na dnu budu one najgušće i najzelenije, a prema vrhu one koje rastu šire i imaju cvjetove te dobro povežite tegle s čvrstom špagom da ih vjetar ne bi srušio.
  • Biljke, boje i stari ukrasi Strana s koje se želite zaštititi od pogleda i buke idealna je za drvenu konstrukciju na koju možete objesiti više biljaka u teglama ili postaviti dugačke tegle u kojima ćete ih posaditi. Poigrajte se i dodajte stari namještaj.
  • Čarobne kombinacije Pleteni ili papirnati lusteri, pamučni zastori i obično cvijeće u teglama od prirodnih materijala za čudesni makeover.
  • Ručno tkani sag od konoplje i šarenilo U otvorenom prostoru koristite prvenstveno prirodne elemente. Namještaj od drva ili ratana je idealan jer smije i pokisnuti, a dojam može upotpuniti ručno tkani sag od konoplje, no sve obogatite omiljenim bojama.
  • Plavo za opuštanje i morski ugođaj Odlučite se za svjetliju paletu boja zidova i zavjesa te pogotovo pločica, ako prostor želite popločati. Uz malo plavih detalja tako ćete lako postići morski ugođaj. Umjesto stolića, postavite staru drvenu škrinju za jastučiće.
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message