Lifestyle

Komentari 7

Viseće tegle za cvijeće i zastori - najjeftinije preuređenje doma

Viseće tegle za cvijeće i zastori - najjeftinije preuređenje doma

Unutarnji i vanjski prostor možete zatvoriti od pogleda zavjesama, no vodite računa da bude dovoljno materijala koji će vam osigurati privatnost, ali i “omekšati prostor”

Pergola - aluminijska ili drvena konstrukcija krova koji pokriva malu sjenicu odličan je način da postignete ugođaj udobnog i privatnog prostora. Da bi izgledala bolje i bila čvršća, razmislite o tome da cementirate ili popločite podnožje, tj. da ga pokrijete brodskim podom koji podnosi vlagu. To će biti dobra potpora strukturi sjenice i dat će joj čvrstoću.

Unutarnji i vanjski prostor možete zatvoriti od pogleda zavjesama, no vodite računa da bude dovoljno materijala koji će vam osigurati privatnost, ali i “omekšati prostor”. Zato je dobro udvostručiti metražu materijala u odnosu na dužinu prostora koji želite pokriti. To vam ostavlja mogućnost da zavjese raširite ako je potrebno, npr. ako se želite zaštititi od buke kako biste odrijemali na terasi poslije ručka, ali i omogućuje da ih namjestite tako da ne ometaju pogled prema prirodi.

No posebnu čaroliju daju biljke u visećim teglama. Za pravilnu vizualnu ravnotežu dizajneri ističu kako skupina tegli treba biti u neparnom broju i visiti otprilike na visini na kojoj vam ne smetaju da bez naginjanja ili škiljenja gledate ispred sebe. 

Paprati su idealan izbor za privatnost u vanjskom prostoru zbog njihove sposobnosti da osjenčaju prostor i rastu naširoko. Kad se razrastu, one će popuniti prostor iznad ležaljke grančicama koje rastu kaskadno što vam daje privatnost, zaštitu od buke, ali i stvara prirodnu atmosferu.

Pogled na veliku razlistalu zelenu biljku doslovno će vam odmoriti oči i dušu. Poseban dojam stvorit ćete i ako tegle u kojima vam raste cvijeće obložite mahovinom ili morskom travom. Mahovina daje iluziju da je tegla puno šira nego što jest, a ako ih dovoljno približite, to može stvoriti dojam travnjaka u zraku.

I vinova loza može omekšati tvrde rubove pergole (sjenice). Kad se dobro razlista, osigurava savršenu privatnost. Učvrstite je dobro oko strukture, prvenstveno duž gornjih greda, pa onda pustite da se spuštaju.

Najčitaniji članci