Lifestyle

Komentari 3

Vjerojatno ih ne čistite, a trebali biste: Mobitel, laptop, slušalice

Vjerojatno ih ne čistite, a trebali biste: Mobitel, laptop, slušalice

Nedavno istraživanje tehnološke tvrtke Kastus otkrilo je da pametni telefoni sadrže 10 puta više bakterija nego WC školjka. Ipak, 65 posto ispitanika je priznalo da nikada nije očistilo svoj mobitel

Da biste se riješili klica i bakterija na svojoj tehnologiji, slijedite ovaj vodič:

Mobiteli i tableti

Nemojte koristiti tekućine za čišćenje poput spreja za čišćenje prozora. Umjesto toga upotrijebite suhu krpu od mikrovlakana kako biste uklonili nečistoću.  Zaslon obrišite kružnim pokretima. Ne zaboravite očistiti i leću fotoaparata da izbjegnete mutne slike.

POGLEDAJTE VIDEO:

Slušalice za uši

Slušalice za uši se također moraju često čistiti, pogotovo ako ih koristite kad trčite ili dok ste u teretani. 

Ako vaše slušalice imaju spužvice i silikonske su, lagano ih skinite i za čišćenje koristite toplu sapunastu vodu i čistu krpu ili pamučne štapiće za uho. Zatim ih ostavite da se temeljito osuše prije nego što ih ponovo upotrijebite. Ako su slušalice izrađene od spužve, samo ih obrišite čistom i vlažnom krpom, a zatim pustite da se osuše na zraku. 

Prijenosna računala

Baš kao i za pametne telefone, koristite krpu od mikrovlakana. Ako na ekranu imate tvrdokorne tragove, blago navlažite krpu, a zatim je ocijedite.

Za tipkovnicu upotrijebite sprej s komprimiranim zrakom kako biste sigurno i brzo uklonili prašinu i mrvice s tipkovnice.

Ako je moguće, prvo provjerite korisnički priručnik jer neki proizvođači, poput Applea, za svoje proizvode preporučuju samo upotrebu suhe krpe od mikrovlakana, piše House Beautiful.

Najčitaniji članci