Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Vježbanje ljeti: Ostanite fit uz plivanje, picigin ili bicikliranje

Vježbanje ljeti: Ostanite fit uz plivanje, picigin ili bicikliranje

Odbojka na pijesku je dobra za aktivaciju i jačanje mišića nogu te za koordinaciju cijelog tijela u prostoru, a plivanje je odlično za pokretljivost zglobova. Ovo su sportovi koje možete vježbati i ljeti

VIDEO

1. Vaterpolo

Vježbanje ljeti idealno je u vodi, a uz vaterpolo ćete se definitivno dobro napregnuti. Pruža pravu priliku i da pokažete koliko tijekom godine vježbate. Odličan je pokazatelj aerobno-anarobnih kapaciteta i snage gornjeg dijela tijela. Uz poticajnu ekipu otkrit ćete koliko vaše tijelo zapravo može. Jedna dobra utakmica u tjednu bit će dovoljna da održite formu. Vježbanje ljeti idealno je u vodi, a uz vaterpolo ćete se definitivno dobro napregnuti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Toplinski val VIDEO

2. Plivanje

Odlično je za pokretljivost zglobova, pozitivno utječe na astmu, krvni tlak, prekomjernu tjelesnu težinu, stres i napetost, ali i jačanje samopouzdanja ako si zadate neku dionicu. Možete plivati ljeti svakodnevno, no nije loše napraviti dan odmora.

3. Trčanje

Trčati možete svaki dan, najbolje u ranim jutarnjim satima dok sunce nije jako. Već 30 minuta bit će dovoljno da ostanete u formi. Pritom ne zaboravite na pravilan unos vode i vježbe istezanja nakon treninga.

4. Stolni tenis

Vrlo zabavna i dinamična aktivnost koju odlikuju koordinacija ruku i očiju, prostorna orijentacija i tehničko umijeće pojedinca. Ovu aktivnost ljeti možete svakodnevno izvoditi.

5. Bicikliranje

Idealno je za sve ljude koji imaju problema s gležnjem, koljenom ili kukom. Potiče aerobne kapacitete i snagu nogu. Da biste ljeti ostali u formi i vježbali, tri puta tjedno bit će dovoljno.

6. Veslanje u kajaku

Jača trup te ramena i leđa. Dva do tri puta tjedno je dovoljno. Bolji rekrativci mogu minutu maksimalno brzo veslati, a onda umjereno veslati 2 minute te tako napraviti 5 promjena u 2-3 serije.

7. Badminton

Potiče sinkronizaciju svih mišića u nogama i rukama, podiže frekvenciju rada nogu i poboljšava brzinu reakcije. Badminton možete vježbati svaki dan ljeti, samo se čuvajte sunca. Idealni su šumoviti parkovi. 

8. Picigin

Poboljšava niz motoričkih sposobnosti, od koordinacije ciljanja i gađanja loptice, brzine reakcije ruku i nogu, ravnoteže pa do sposobnosti orijentacije u vodi te snage odraza iz vode. Picigin igrajte sat vremena na dan.

Picigin na Bacvicama

10. Odbojka na pijesku

Dobra je za aktivaciju i jačanje mišića nogu, sposobnost ciljanja i gađanja te koordinacije cijelog tijela u prostoru. Preporučuje se u igri uživati svaki drugi dan. Pazite i pijte dovoljno vode.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere
DRŽITE IH NA OKU!

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere

Ovisno o karakteru i karakteristikama svakog znaka, astrologija otkriva razne sklonosti koje ponekad i nisu javne te ih je teže uočiti, naročito u ljubavnom odnosu

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'
KONKURENCIJA JE PREVELIKA

Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'

Naime, u blizini Le Kolača je otvoren i Boogie Lab koji ima veliku pekarnicu i jela za brunch, što je i on osmislio u ponudi Le Kolača. Događalo se čak da gosti Boogie Laba s njihovim jelima dođu u Le Kolač